Представники кафедри організації підприємництва та біржової діяльності учасники заходу «Відновлення на основі доброчесності: шлях до нової України»

13 травня 2023, 16:33
    11 травня 2023 року професор кафедри організації підприємництва та біржової діяльності Радько Віталій Іванович та аспірант кафедри Стріховський Дмитро Миколайович прийняли участь у Щорічних Загальних Зборах Учасників «Всеукраїнської мережі доброчесності і комплаєнсу» (UNIC) – «Відновлення на основі доброчесності: шлях до нової України». Основною темою заходу була відбудова та інтеграція України у провідні світові економічні спільноти, зокрема приєднання до Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).
 
    Відбудова України потребує впровадження сучасних світових практик ведення бізнесу. Особливої актуальності це питання набуває в умовах повномасштабної війни. Значні обсяги руйнувань, зупинка бізнесу та необхідність релокації для його збереження, збільшення обсягів асигнувань на обороноздатність країни – все це призводить до багатьох негативних наслідків у функціонуванні держави, суспільства та бізнесу. До цього ще додаються питання політичних та військових ризиків.
   За інформацією експертів, розрахункова потреба фінансових ресурсів для відновлення України становить близько 400 млрд дол. США. Такі обсяги не можливо згенерувати на внутрішньому ринку і виникає нагальна потреба у залученні допомоги різних міжнародних організацій та інституцій. Основною умовою при цьому є впровадження практикдоброчесного та відповідального ведення бізнесу.
    Захід UNIC – «Відновлення на основі доброчесності: шлях до нової України» відбувся за сприяння Програми розвитку ООН в Україні UNDP Ukraine / ПРООН в Україні, фінансування Уряду Японії та Антикорупційної ініціативи ЄС, а також за експертної підтримки ОЕСР.
Відкрили захід почесні гості - Денис Шмигаль, Прем'єр-міністр України, Керрі-Енн Джонс, Заступниця Генерального секретаря ОЕСР, та Яко Сільє, Постійний представник ПРООН в Україні.
    Учасники Зборів розглянули практику доброчесного ведення бізнесу як одного з основних критеріїв отримання фінансування на відбудову, зокрема, рекомендації OECР по антикорупційному комплаєнсу, вимоги міжнародних донорських організацій, фінансових інституцій до українського бізнесу для надання фінансування та основні принципи підготовки плану відновлення бізнесу.
 
 
     Кафедра організації підприємництва та біржової діяльності і надалі планує приймати активну участь у різних заходах щодо підвищення рівня активності підприємницької діяльності як важливого елементу стійкості національної економіки та держави. Набутий досвід буде реалізовуватися у навчальному процесі та науковій роботі кафедри.

Слава Збройним Силам України!
Дякуємо народу України!
Віримо у якісну та повноцінну відбудову!


Михайло Маршалок,
доцент кафедри організації підприємництва
та біржової діяльності
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook