Діджиталізація обліку як фактор професійного розвитку майбутніх фахівців з обліку і оподаткування

12 травня 2023, 9:26
    В рамках співпраці з економічним факультетом НУБіП України та з метою профорієнтації, відбулася гостьова онлайн-лекція з Володимиром Литвиненком, к.е.н., доцентом кафедри обліку та оподаткування на тему: «Інформаційні технології у фокусі підготовки фахівців економічного профілю» для студентів 3 курсу економічного відділення ВСП «Ірпінський фаховий коледж НУБіП України».
   Перед початком лекції Володимир Сергійович наголосив на перевагах навчання на економічному факультеті Національного університету біоресурсів і природокористування України, а саме на кафедрі обліку та оподаткування. Розповів про сучасні комп’ютерні дисципліни, що викладаються на кафедрі та запросив студентів відвідати лабораторію Інформаційних технологій в бухгалтерському обліку та комп’ютерні класи.
     У ході лекції Володимир Литвиненко звернув увагу студентів на те, що найпоширенішим програмним забезпеченням для автоматизації обліку та управління підприємством є програмні продукти «BAS Бухгалтерія», «Bookkeeper», «M.E.Dooc», а також зазначив, що перспективним з точки зору розвитку діджиталізації обліку та управління підприємством є використання ERP-системи.
    Головна функція ERP – об’єднання всіх бізнес-процесів в одну систему, а також спрощення, прискорення й оптимізація. ERP – це не просто бухгалтерія, кадри та закупівлі в одній програмі. Сучасні системи ERP оснащені такими новітніми технологіями, як штучний інтелект, інтернет речей, завдяки яким управління бізнесом стає ще прозорішим та ефективнішим.
 
   На завершення лекції, Володимир Сергійович ознайомив студентів з основними налаштуваннями конфігурації «BAS Бухгалтерія» та продемонстрував, як за допомогою автоматизації документообігу підвищується якість документів та рівень взаємодії співробітників підприємства.
 
   Щиро дякуємо Литвиненку Володимиру Сергійовичу за змістовну онлайн-лекцію. Студенти отримали цікаву інформацію, нові знання з питань автоматизації обліку і управління на підприємстві, які стануть їм у нагоді у майбутньому.

 

 

Любов Гуцаленко,
завідувач кафедри обліку та оподаткування,
Наталія Лісовська,
завідувач економічного відділення
ВСП «Ірпінський фаховий коледж НУБіП України»
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook