Викладачі кафедри фінансів відвідали онлайн-дискусію: "Як програма МВФ вплине на бюджет, податки та стабільність в Україні? Огляд економіки у квітні"

8 травня 2023, 19:49
    Нова програма МВФ задає базову рамку для руху та дискусій щодо фіскальної, монетарної та боргової політик, забезпечення стабільності фінансової систем та стимулів до зростання.
     3 травня 2023 року викладачі кафедри фінансів: професор Юлія Негода, доценти Юлія Біляк, Інна Долженко, Олександр Лабенко, Лариса Олійник, асистент Максим Клименко, аспіранти та студенти наукового гуртка «Фінансист» відвідали онлайн-дискусію: «Як програма МВФ вплине на бюджет, податки та стабільність в Україні? Огляд економіки у квітні».
   В ході дискусії було розглянуто пріоритети та часові рамки економічної політики, спрямування національної стратегії доходів та очікувані структурні реформи у фіскальній політиці. Модератором заходу виступив Гліб Вишлінський, виконавчий директор Центру економічної стратегії (ЦЕС). Про найважливіші зміни економіки в квітні розповіли: Гарі Полушкін, проєктний менеджер German Economic Team (GET) в Україні та члени команди центру ЦЕС: Дмитро Горюнов, Марія Томіліна, Юрій Гайдай. Доповідачі звернули увагу на основні макроекономічні тенденції та оновлений прогноз ВВП на 2023 рік; фіскальну політику: податкові надходження, обсяги іноземної допомоги, бюджетний дефіцит; монетарну та валютну політики: сповільнення інфляції, зміцнення гривні, зростання резервів НБУ. Окрім того мова йшла про покращення ділових очікувань, оцінку збитків від російського повномасштабного вторгнення, а також галузевий огляд: відновлення експорту електроенергії, зміни в гірничо-металургійному та аграрному секторах.
 
 
   Також в рамках дискусії Данилом Гетманцевим, Головою Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики; Робертом Кірхнером, заступником керівника GET; Ваграмом Степаняном, постійним представником МВФ в Україні було обговорено нову програму МВФ, її вплив на податки, бюджет та стабільність України.
 
 
Дякуємо Збройним силам України!!!
Віримо в Перемогу та найшвидшу відбудову України у післявоєнний період!!!

 
Юлія Негода,
професор кафедри фінансів
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook