На факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології успішно проведено I етап Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт!

1 травня 2023 року

  Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 30.01.2023 р. № 21/08-118 «Про проведення Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2022/2023 навчальному році» та наказу ректора Національного університету біоресурсів і природокористування України (№201 від 13.03.2023) 24 квітня 2023 року на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології урочисто було проведено І етап конкурсу студентських наукових робіт.

 
  Для ефективної та кваліфікованої оцінки було сформовано авторитетне журі: голова комісії декан факультету Юлія Коломієць, члени комісії д.б.н. Алла Клепко, д.б.н. Світлана Прилуцька, д.с.-г.н. Мирослав Піковський, к.с.-г.н. Олена Наумовська, к.с.-г.н. Валерія Бондарь, секретар – к.с.-г.н. Наталія Нестерова.


  Студенти спеціальностей 101 «Екологія», 162 «Біотехнологія та біоінженерія» та 202 «Захист і карантин рослин» представили презентації своїх досліджень у вигляді очних доповідей. До слова, метою такого конкурсу є розвиток потенціалу найталановитіших студентів та всебічна підтримка їх наукової діяльності, як аспект стимулу до участі у наукових проектах та розробках.
  Крістіна Ганищенко (науковий керівник к.с.-г.н. Людмила Кава) розповіла про перспективи використання хижого клопа подізуса проти непарного шовкопряда, при чому дослідження студентка частково проводила у власноруч оформленій лабораторії вдома. Робота Ольги Басок (науковий керівник к.б.н. Олена Башта) охоплювала спектр досліджень щодо фітопатологічного моніторингу іржі груші в умовах Київської області.

 

  Дослідженнями на актуальну тему про технології застосування біопрепаратів мікробного походження поділилася Аліна Будакова (науковий керівник к.с.-г.н. Анна Сальнікова). Одразу 2 роботи стосувалися технологій збереження корисної ентомофлори — Юлія Михалевич та Дмитро Мазурак показали, як створити і використовувати штучні модулі для перезимівлі комах, які вони створили власноруч. Ярослав Сивак та Валентина Шкорбот розповіли про функціональну роль ландшафтного комплексу малини для приваблення комах (науковий керівник PhD Ольга Статкевич).

 

 

  Особливо жваву дискусію викликали роботи Софії Литвиненко та Вікторії Ярмоленко про можливості використання компосту з твердих харчових відходів, а також роботи Дмитра Смолянінова та Дмитра Воронця щодо створення вітчизняних імунологічних тест-систем для виявлення вірусів рослин (науковий керівник к.б.н. Оксана Таран).

 


  Не менш цікавими виявилися роботи Руслана Круковського з особливостей розвитку фузаріозного в’янення огірка (науковий керівник д.с.-г.н. Мирослав Піковський) та Анастасії Карась, яка розповіла про аспекти поширення лишайників у Київській області та які перспективи (науковий керівник к.б.н. Олена Башта).

 
  На завершення Андрій Сурженко та Катерина Маньків (к.ф.-м.н. Оксана Годлевська) ознайомили присутніх із роботою приладу «Флоратест» для вимірювання флуоресцентних індексів квасолі кущової.
  Члени комісії на чолі з головою Юлією Коломієць зазначили, що студентські роботи підготовлені відповідно до вимог Положення про конкурс, обрані актуальні теми, роботи носять науковий характер та мають практичну цінність для виробництва. Кожен зі студентів може вважати себе переможцем, адже спектр опрацьованих матеріалів та виконаної роботи й досліджень вражає.
  Пишаємося студентами факультету захисту рослин, біотехнології та екології! Бажаємо наснаги, успіху, творчого пошуку, реалізації потенціалу, віри в себе та перемогу!


Наталія НЕСТЕРОВА
Голова РМВ факультету

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook