В рамках профорієнтаційних заходів кафедрою фінансів проведено гостьову лекцію для учнів-гуртківців Ірпінського ліцею

30 квітня 2023 року
     27 квітня 2023 року к.е.н., доцент кафедри фінансів Юлія Біляк провела гостьову лекцію для учнів Ірпінського ліцею на тему: «Економічний патріотизм: активна підтримка вітчизняних товарів та послуг для зміцнення економіки країни та розвитку національних промислових потужностей».

    Юлія Біляк розповіла ліцеїстам про програму економічного патріотизму, запропоновану Президентом Володимир Зеленським; навела цікаві приклади, які ілюструють роль кожного споживача, що віддає перевагу товарам вітчизняного виробництва у підтримці економіки країни. Лекторка наголосила, що економічний патріотизм означає підтримку вітчизняних товарів і послуг шляхом їх активного використання та популяризацію серед споживачів, тому що це збільшує обсяг виробництва в країні, створює робочі місця та підтримує розвиток національних промислових потужностей. В результаті цього досягається самостійність та конкурентоспроможність економіки країни.

     Учні також дізналися про цільові програми державної підтримки окремих галузей та про сучасних економістів, які зробили значний внесок у розбудову національної економіки.

     А головне – вкотре пригадали, що чашка кави, похід в кіно чи спортзал, косметичні процедури (які багатьом можуть видаватися надмірними чи недоречними в час війни в країні) це також вклад в наближення перемоги, бо економіка повинна працювати, країна жити.
 
Лариса Олійник,
доцент кафедри фінансів

 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook