Результати роботи гуртківців кафедри ветеринарної гігієни представлені на першому етапі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт

22 квітня 2023, 12:26
ФВМ НУБіП України

   На виконання Наказу ректора Національного університету біоресурсів і природокористування України № 201 від 13.03.2023 р. «Про проведення І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2022/2023 навчальному році» та відповідно до Положення про проведення Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України № 605 від 18 квітня 2017 р. на базі факультету ветеринарної медицини 21 квітня 2023 року відбувся перший етап конкурсу наукових студентських робіт з галузі знань 21 - Ветеринарія за двома спеціальностями 211 - "ветеринарна медицина" та 212 - "ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза". Цього року, відповідно до листа Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» від 30.01.2023 р. № 21/08-118 «Про проведення Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2022/2023 навчальному році» проведення другого туру конкурсу у воєнних умовах було визначене як неможливим «з міркувань забезпечення безпеки учасників освітнього процесу», проведення його у дистанційній формі «неприйнятно через високі ризики академічної недоброчесності» та рекомендовано в 2022/2023 н. р. обмежитись проведенням конкурсу в один тур у закладах вищої освіти (лист МОН від 22.12.2022 № 3/5695-22).

   Конкурс студентських наукових робіт має на меті розвиток інтелектуального потенціалу талановитої молоді, активізацію та підтримку наукової роботи студентів як найважливішого фактора формування фахівців нового типу, стимулювання їх інтересу до дослідницької роботи, участі у наукових програмах, проектній, конструкторській та інших формах науково-дослідної діяльності, оволодіння ними інноваційними технологіями. Основними завданнями конкурсу є виявлення та розвиток обдарованих студентів, сприяння реалізації їх здібностей, стимулювання творчого самовдосконалення студентської молоді; популяризація досягнень науки, техніки та інноваційних технологій, залучення провідних вчених, наукових, науково-педагогічних працівників до творчої роботи з обдарованою молоддю.

   На кафедрі ветеринарної гігієни імені професора А.К. Скороходькадіє діє два студенських наукових гуртки: "Ветеринарна санітарія та гігієна" та «Інновації та дорадництво у ВСЕ харчових продуктів і кормів». Окремі учасники гуртків вже мають певні наукові інтереси, брали участь у наукових конференція на базі рідного навчального закладу та за його межами, публікували результати власних досліжень. Конкурс є прекрасною нагодою представити результати діяльності, як наукових гіртків, так і окремих студентів.


   Цьогоріч у конкурсі від гуртка "Ветеринарна санітарія та гігієна" студентом 3 курсу 11 групи Мельніченко Іллею було представлено роботу на тему: "САНІТАРНО-ГІГІЄНІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ ЗАСТОСУВАННЯ ДЕЗІНФІКУЮЧОГО ЗАСОБУ «УНІВАЙТ», що стосувалася використання іноваційного дизінфікуючого засобу, його бактерицидної дії щодо тест культури E.colі та практичного застосування у тваринництві. Робота виконана під керівництвом старшого викладача кафедри Романом Димко.
 

   Від студентського наукового гуртка «Інновації та дорадництво у ВСЕ харчових продуктів і кормів» було представлено три роботи.
Тогорішня дебютантка конкурсу, студентка 2 курсу 12 групи, ОС «Магістр» (212 спеціальність) Афоніна Анна представила результати дослідної роботи на тему «ВПЛИВ ДЕЯКИХ ПРОБІОТИКІВ НА ГЕМАТОЛОГІЧНІ ТА БІОХІМІЧНІ ПОКАЗНИКИ ЛАБОРАТОРНИХ ЩУРІВ». Робота виконувалася під науковим керівництвом доцента кафедри Таран Тетяни Володимирівни.

   Першокурсниця Марія Конкс, що також навчається за 212 спеціальністю представила первинні результати дослідження присвячені темі "МІКОТОКСИНИ У КОРМАХ ДЛЯ ПРОДУКТИВНИХ ТВАРИН" та впевнено відповіла на питання членів конкурсної комісії.


   Членкиня гуртка та досвідчена учасниця міжнародних конкурсів, студентка 5 курсу 10 групи Давиденко Альона представила результати власних досліджень в рамках проекту "NutryBal" в науковій роботі на тему "ХАРЧОВІ ЗВИЧКИ ТА ХАРЧОВА ПОВЕДІНКА ЯК СОЦІАЛЬНИЙ АСПЕКТ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СТАЛОЇ ПРОДОВОЛЬЧОЇ БЕЗПЕКИ ТА ГРОМАДСЬКОГО ЗДОРОВ'Я", яка викликала неабиякий інтерес серед членів конкурсної комісії та учасників конкурсу, адже стосувалася актуальних та не зовсім традиційних аспектів, що охоплюють проблеми забезпечення Єдиного здоров'я та Сталого розвитку. Керівником обох студенських робіт була доцент кафедри Галабурда Марія.

  За результатами доповідей виступаючим було задано ряд запитань на які студенти дали вичерпні відповіді.

Бажаємо успіхів та натхнення у подальшій науковій роботі всім учасникам конкурсу!


Марія Галабурда, доцент кафедри ветеринарної гігієни ім.проф.А.К.Скороходька

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook