Співробітники кафедри ветеринарної гігієни імені професора А.К.Скороходька пройшли навчання за тематикою «Домедична допомога у разі нещасних випадків на виробництві в умовах воєнного стану»

18 квітня 2023, 12:20
ФВМ НУБіП України

   Співробітники кафедри ветеринарної гігієни імені професора А.К.Скороходька Таран Тетяна Володимирівна та Гриб Юлія Володимирівна пройшли курси з надання домедичної допомоги у разі нещасних випадків на виробництві в умовах воєнного стану. Під час навчання відпрацювали навички зупинки кровотечі: метод прямого тиску, накладання пов’язки та джгута; надання допомоги при опіках, переохолодженні та травмах опорно-рухового апарату; вивчили алгоритм базової підтримки життя, розібрали різні варіанти переведення постраждалого в стабільне положення, на навчальному тренажері відпрацювали проведення якісної серцево-легеневої реанімації, навчились користуватись автоматичним зовнішнім дефібрилятором, отримали цінні поради з формування якісної аптечки домедичної допомоги тощо.

  

   Курси та надзвичайно корисний практичний тренінг провела Білько Тамара Олександрівна, доцент кафедри охорони праці та біотехнологічних систем у тваринництві НУБіП України.

  

   Враховуючи статистичні дані, серцево-судинні захворювання найпоширеніші серед населення в Україні. При раптовому погіршенні стану людини, кожна секунда надзвичайно цінна, а вміння швидко та якісно надати домедичну допомогу може зберегти найвищу цінність – життя людини.

Юлія Гриб, асистент кафедри ветеринарної гігієни
імені професора А.К.Скороходька

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook