ТОП -10 після навчання в НУБіП України: кафедра обліку та оподаткування продовжує зустрічі з роботодавцями

26 квітня 2023, 17:18
     Вища освіта визначається сукупністю систематизованих знань, умінь і практичних навичок, способів мислення, професійних, світоглядних і громадянських якостей, морально-етичних цінностей, інших компетентностей, здобутих у закладі вищої освіти (науковій установі) у відповідній галузі знань за певною кваліфікацією на рівнях вищої освіти, що за складністю є вищими, ніж рівень повної загальної середньої освіти.
    Тому після здобуття вищої освіти у багатьох постає питання як розпочати практичну діяльність? З цим складним та відповідальним вибором потрібно визначатися здобувачам освіти якомога раніше.
    З цією метою 25 квітня кафедрою обліку та оподаткування продовжено започатковані зустрічі з роботодавцями. Зокрема, здобувачі освіти бакалаврського рівня (3-го повного та 1-го скороченого термінів навчання) відвідали Федерацію аудиторів, бухгалтерів і фінансистів АПК України та зустрілися з представниками Ради роботодавців економічного факультету секції «Облік і оподаткування» Валерієм Жуком - директором Інституту обліку і фінансів НААН України, д.е.н., професором, академіком НААН та Юлією Бездушною - д.е.н., старшим науковим співробітником, директором ТОВ «Всеукраїнський інститут права і оцінки».
     У своїй презентації «Базова освіта «Облік і оподаткування» ТОП-10 після НУБіП України» Валерій Жук розкрив рівні за якими можна розпочати свій трудовий шлях, розповів про вимоги до професійного бухгалтера, аудитора акцентуючи увагу на наявності сертифікатів (CAP/CIPA, CAPS та інших), відповідності вимогам встановлених МФБ.
 
      Лектор розкрив вимоги, які необхідні для роботи аудитором (професійним бухгалтером), аудитором-партнером аудиторської компанії.

     Юлія Бездушна зазначила, що оцінювач – це експерт в сфері виявлення вартості різноманітних об’єктів. Це може бути нерухомість, транспорт і будь-яке інше рухоме і нерухоме майно. Варто зазначити, що професія оцінювача також досить цікава і прибуткова. Вона входить в топ-7 найбільш високооплачуваних спеціальностей в світі. І одним з напрямів державного регулювання оціночної діяльності, яке здійснює Фонд державного майна України є забезпечення норм і рівня професійної підготовки оцінювачів та контроль за їх додержанням. І потреба в цих спеціалістах на ринку праці є досить суттєва, особливо в період оцінки завданих збитків України. Також було розкрито переваги професії експерта (судового експерта) - особи, що володіє спеціальними знаннями, яку залучають органи досудового розслідування, суду для проведення експертизи.
 
    Це була цікава зустріч для розуміння студентами того, що практична діяльність вимагатиме різнопланових знань (зі статистики, бухгалтерського обліку, оподаткування, економічного аналізу, права, тощо), а також те, що існує потреба постійного навчання та розвитку, післядипломної професійної сертифікації. Можливості у здобувачів вищої освіти існують завдяки постійної співпраці кафедри обліку та оподаткування економічного факультету НУБіП України з роботодавцями.
      Студенти та колектив науково-педагогічних працівників кафедри обліку та оподаткування щиро вдячні Валерію Жуку і Юлії Бездушній за цікаву та інформативну зустріч.
 
Катерина ШЕВЧУК,
доцент кафедри обліку та оподаткування


 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook