Результати проведення проміжної атестації студентів економічного факультету, підготовка до 125-річчя НУБіП України у полі зору квітневої вченої ради економічного факультету

26 квітня 2023 року
        20 квітня 2022 року відбулося чергове квітневе засідання вченої ради на якому розглянули важливі питання життєдіяльності факультету.
      Голова вченої ради Діброва А.Д. розпочав роботу з порядку денного, в якому були наступні питання: обрання за конкурсом на заміщення посад науково-педагогічних працівників (таємне голосування); про навчально-наукову роботу кафедри організації підприємництва та біржової діяльності; результати проведення проміжної атестації студентів економічного факультету; підготовка до Міжнародної науково-практичної конференції присвяченої 125-річчю НУБіП України; підготовка студентів 4 курсу та 2 скороченого терміну до складання ЄФВВ для вступу в магістратуру, навчально-методичне забезпечення та інше.

    На порядок денний було винесено конкурсне питання. Вчена рада шляхом таємного голосування підтримала рекомендацію кафедри організації підприємництва та біржової діяльності і рекомендувала вченій раді університету кандидатуру Віталія Радька на заміщення посади професора цієї кафедри.
    Також було розглянуто навчально-наукову роботу кафедри організації підприємництва та біржової діяльності, про що доповів завідувач кафедри, д.е.н., професор Микола Ільчук. Він розповів, що кафедра здійснює підготовку здобувачів вищої освіти за освітніми програмами бакалаврського рівня та магістерського рівнів спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» і аспірантів за освітньо-науковою програмою «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність». Ільчук М.М. зосередив увагу на контингенті здобувачів, кадровому забезпеченні, міжнародній діяльності, забезпеченні електронними навчальними курсами, науковій діяльності, науково-дослідній роботі кафедри, діяльності навчально-науково-виробничої лабораторії «Біржової діяльності та торгівлі», навчально-наукової лабораторії «Бізнес планування підприємницької діяльності». Кафедрою організації підприємництва та біржової діяльності визначено наступні стратегічні напрями розвитку: розширення використання у навчальному процесі сучасних програмних продуктів; проходження акредитації ОПП підготовки фахівців освітнього ступеня Магістр «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», переоснащення навчально-науково-виробничої лабораторії «Біржової діяльності та торгівлі», профорієнтаційна робота, посилення міжнародної діяльності кафедри, залучення англомовних викладачів, збільшення публікаційної активності в наукометричних базах даних.

   Заступник декана Леся Воляк доповіла про результати проведення проміжної атестації студентів економічного факультету відповідно до розпорядження ректора, де зазначила що на ОС «Бакалавр» навчаються 75 студентів, які мають 4 і більше заборгованостей з проміжної атестації, на ОС «Магістр» - 13 студентів, які не атестовані. Тобто на економічному факультеті в результаті проміжної атестації студентів денної форми навчання у 2 семестрі 2022-2023 н.р. не атестовано - 10,6 % студентів. В результаті чого прийнято рішення: посилити роботу з студентами щодо ліквідації заборгованостей, провести роботу з батьками.
    Заступник декана з наукової роботи Юлія Негода доповіла про підготовку до Міжнародної науково-практичної конференції присвяченої 125-річчю НУБіП України, а саме: запрошення вітчизняних та міжнародних учасників, формування програми секційного засідання, представлення наукових досягнень факультету, формати проведення заходу, збірник тез конференції.

    Про підготовку студентів 4 курсу та 2 скороченого терміну до складання ЄФВВ для вступу в магістратуру доповіли гаранти освітньо-професійних програм для підготовки здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня «Економіка підприємства», «Облік і аудит», «Аналітичне та обліково-правове забезпечення бізнесу», «Фінанси і кредит», «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»: Людмила Степасюк, Наталія Кузик, Інна Лазаришина, Юлія Негода, Валентина Яворська. Вони закцентували увагу на змісті завдань, тестових питаннях різного рівня складності, переліку дисциплін до ЄФВВ, проведенні майстер–класів зі складання тестів для викладачів та кращої підготовки студентів до ЄФВВ. Прийнято рішення: гарантам ОПП до 27 квітня 2023 року завершити формування розкладу підготовки до ЄФВВ, розмістити його на сайті факультету за підписом декана та організувати методичний семінар з викладачами, які забезпечують ці дисципліни, довести вимоги та особливості складання тестів і викладання тем по дисциплінах.
     Також на засіданні було розглянуто порядок організації навчальних та виробничих практик у другому навчальному семестрів поточного року, а саме: подання звітів по закінченню навчальної практики і фото-звітів на сайт університету; необхідність наявності повідомлення з бази практики після першого тижня її проходження, що студент приступив до навчання; графіки навчального процесу на 2023-2024 н.р.; про необхідність дотримання міжпредметних звʼязків між дисциплінами при формуванні ОПП та навчальних планів; необхідність наявності порівняльної таблиці по конкретній освітній програмі; при складанні навчальних планів та ОПП необхідно орієнтуватися на вимоги роботодавців.
    Наприкінці члени вченої ради рекомендували до друку навчально-методичну літературу, обговорили інші важливі питання життєдіяльності факультету.
 
Лариса Олійни,
секретар вченої ради економічного факультету
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook