Залучаємо до наукової роботи учнівську молодь

26 квітня 2023, 11:35

 

 

    20 квітня доцент кафедри фінансів Біляк Юлія Вікторівна на запрошення Малої академії наук учнівської молоді, прийняла участь у квітневій академічній сесії для учасників пошуково-дослідницької експедиції «нескорена Україна», яка об’єднала близько 2000 слухачів з усієї Київщини. Організаторами академічної сесії виступили департамент освіти і науки Київської обласної державної адміністрації та комунальний заклад Київської обласної ради «Мала академія наук учнівської молоді».

    Здобувачі освіти закладів загальної середньої та позашкільної освіти, учні – члени наукових відділень Київського обласного територіального відділення Малої академії наук України, мали змогу послухати спікерів з провідних закладів вищої освіти України – партнерів КЗ КОР «Мала академія наук учнівської молоді», які допомогли юним дослідникам зорієнтуватися в майбутніх дослідженнях.
    Юлія Біляк, у своїй доповіді «Економічний патріотизм та громадянська відповідальність», розповіла про те, як економічний патріотизм не тільки допомагає розвивати економіку країни, але й є важливим елементом громадянської відповідальності. Зараз, як ніколи життєво необхідно перебудовувати, перевозити виробництва та відновлювати свою роботу, бо якщо не почнемо допомагати самі собі — нам не будуть допомагати союзники. Сьогодні особливо важливо купувати товари вітчизняного виробника, це не просто заклики до патріотизму, а вимоги виживання під час війни. Кошти, отримані від продажу такої продукції наповнюють держбюджет, капітал накопичується всередині країни, і, найважливіше, ми надаємо підтримку вітчизняному виробнику. Також, Юлія Біляк наголосила на тому, що кожен з нас, купуючи ранкову каву, не лише надає кошти на заробітну плату працівникам кав'ярні, а й допомагає сплачувати оренду, відновлювати логістику. Крім того, отримає позитивні емоції, повертаючись частково до попереднього життя.
    Також на зустрічі спікери говорили про роль мистецтва, особистості в утвердженні національної ідентичності та про наукові досягнення українців у світі в галузі екології, хімії, економіки, географії, літературознавства, фольклористики, мистецтва, техніки, інформаційних технологій, фізики, математики.
Щиро дякуємо організаторам за запрошення!
 
Лариса Олійник,
доцент кафедр фінансів

 

 
 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook