У Бережанському фаховому коледжі НУБіП України відбулась виїзна студентська науково-пізнавальна конференція «Дерев’яні храми Бережанщини», присвячена 125 річниці НУБіП України

25 квітня 2023 року

 

125 квітня спільно з Державним історико-архітектурним заповідником в м.Бережани відбулася виїзна студентська науково-пізнавальна конференція «Дерев’яні храми Бережанщини», присвячена 125 річниці НУБіП України. Із вітальним словом до присутніх звернулася Галина Процик (заступник директора з виховної роботи), яка наголосила, що від початку війни багато людей переживали відчуття «богопокинутості». «…Зараз ми проходимо нелегкий період історії. Церква нині заново будує Україну, повертаючи людей до Бога. Дуже важливо зберегти віру і пам’ятати, що володарем історії є Бог і Він все промишляє. Маємо час, щоб заново переосмислити значимість церкви для кожної людини».

8

 

Олена Лугова (завідувачка науково-дослідного та музейно-просвітницького відділу ДІАЗ у м.Бережани) повідомила, що у Тернопільській області налічується 1706 пам’яток архітектури, з них – 638 сакральних об’єктів, до яких належать 134 дерев’яних храми, 34 об’єкти оборонної архітектури, що становить майже третину всіх замків та фортець, розміщених в інших регіонах України. 30 населених пунктів області включені до Списку історичних населених місць України.

166

Із цікавими доповідями виступили учасники конференції, студенти групи К-11М, а саме: Вікторія Кукурудза, Христина Корпач, Денис Новіцький, Артур Сєданов, Софія Лугова, Христина Дудар.

97414

Розглядались актуальні питання існування та функціонування церковних інституцій Бережанщини в умовах війн та збройних конфліктів, збереження пам’яток в умовах військових дій, реставрація постраждалих пам’яток, проведення археологічних досліджень на територіях та історико-правовий аспект міжконфесійних відносин між церквою і державою у воєнний час.

101211

Нині наша Церква стоїть на захисті України. Церква допомагає всіма можливими способами. Це не місце задля місця, а місце, щоб будувати нову людину, будувати нову Україну.

215135

Василь Лещук,
практичний психолог коледжу
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook