Зустріч з майбутніми абітурієнтами ОП «Облік і аудит»

25 квітня 2023 року
    Традиційно, вибір закладу вищої освіти та освітньої програми – одне з основних питань для випускників шкіл, коледжів, гімназій, ліцеїв. З метою ознайомлення школярів 10 та 11 класів Циблівського ліцею Циблівської сільської ради Бориспільського району Київської області із особливостями навчання за ОПП «Облік і аудит» зі спеціальності 071 «Облік і оподаткування» доцентом Катериною Шевчук проведено виїзну зустріч.

    Звертаючись до майбутніх вступників, особливу увагу було приділено рейтингу НУБіП України серед закладів вищої освіти, питанням високої якості освіти в НУБіП України, перевагам навчання за освітньо-професійною програмою «Облік і аудит» спеціальності «Облік і оподаткування». Було аргументовано високий рейтинг професії бухгалтера на ринку праці, зокрема на основі професійних здобутків здобувачів освітньої програми «Облік і аудит», які наразі поєднують очне навчання і роботу за фахом у провідних компаніях, зокрема у ТОВ «Бейкер Тіллі Україна», ТОВ «ГРАНТ ТОРНТОН ЛЕГІС», ТОВ «Аудиторська ФІРМА «Мазар Україна», консалтинговій компанії «EBS» та ін.
  У короткому відеоролику кафедри обліку та оподаткування (https://www.youtube.com/watch?v=dS0XaI1m0-g) Катерина Шевчук продемонструвала цікаві відгуки студентів ОП «Облік і аудит» та їх оригінальне авторське запрошення на навчання.
     Майбутні абітурієнти з цікавістю прослухали коротку довідкову інформацію про відомих особистостей (Френка Мейсона Робінсона, Елізабет Арден, П’єра Кардена), які розпочинали власну кар’єру з роботи бухгалтером, а деякі з них шукали свою професію та заробіток, опановуючи або змінюючи рід занять. Зі школярами також було проведено традиційну кафедральну економічну вікторину. Відповідаючи на віршовані запитання римованими відповідями, вони мали можливість зрозуміти особливості професій бухгалтера та аудитора, а також основні їх переваги: можливість працювати, не очікуючи завершення навчання (як це нині практикують здобувачі ОП «Облік і аудит»); кар’єрне і професійне зростання від бухгалтера або помічника аудитора до фінансового чи комерційного директора, керуючого партнера; відсутність вікових обмежень (чим досвідченіший фахівець, тим більше він цінується на ринку праці); варіативність способів роботи (працювати віддалено (дистанційно) або в офісі); можливість відкрити власну справу (знання бухгалтерського обліку стануть в нагоді для ефективного управління ресурсами, заощадження на податках, формування і розподілу прибутку та ін.). Окрім того, на сучасному ринку праці найзатребуванішими серед усіх професій є бухгалтери та аудитори, адже кожному, навіть мікропідприємству, потрібен бухгалтер. Розбиратися у тонкощах законодавства самостійно керівнику без бухгалтера буває досить складно, а запевнити користувачів фінансової звітності у її достовірності - без аудитора неможливо.
    Катерина Шевчук розповіла школярам про потужну матеріально-технічну базу НУБіП України і місця позааудиторної активності студентів (спортивні секції та клуби, студії кафедри культурології, природотерапію у Ботанічному саду НУБіП України, базу для фізичної реабілітаціїї, сенсорну кімнату та ін. (https://nubip.edu.ua/node/42083)). Школярі дізнались і про функціонування кафедри військової підготовки, де готують офіцерів запасу за п'ятьма військово-обліковими спеціальностями (форма навчання 2 роки – один раз на тиждень; https://www.youtube.com/watch?v=8q2wpuKrtcg).
    Дякуємо дирекції, педагогічному колективу й школярам Циблівського ліцею за організацію та участь у проведеному заході і надану можливість запросити продовжити навчання за освітньою програмою «Облік і аудит» спеціальності 071 «Облік і оподаткування» економічного факультету НУБіП України.

Наталія КУЗИК,
доцент кафедри обліку та оподаткування

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook