Викладачі і студенти кафедри фінансів взяли участь у V Міжвузівській науково-практичній конференції «Актуальні тенденції економічного розвитку України в сучасних умовах»

19 квітня 2023 року
    Розвиток студентської молоді безпосередньо пов'язаний із активною формою їх спілкування та обговорення результатів наукових досліджень на конференціях.
    4 квітня 2023 року викладачі кафедри фінансів Галина Скрипник та Аліна Буряк а також студенти 4 курсу Богдан Максименко, Христина Коляда, студентка 1 ст. курсу Анастасія Лазебна спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» прийняли активну участь у IV Міжвузівській науково-практичній конференції «Актуальні тенденції економічного розвитку України в сучасних умовах», яка відбулася на базі Житомирського агротехнічного фахового коледжу в очному форматі.
 
     З вітальним словом до учасників конференції звернувся голова оргкомітету - Микола Тимошенко, директор коледжу, доктор економічних наук, який наголосив на важливості сучасних новітніх ідей розвитку економіки держави у воєнний та повоєнний періоди. Приєдналися до привітань члени оргкомітету: Тамара Муляр, завідувачка економічним відділенням, кандидат економічних наук, доцент, Галина Скрипник, Аліна Буряк, кандидати економічних наук, доценти кафедри фінансів НУБіП України.
     Робота конференції була організована секційно, тематичні напрямки якої були представлені в шести секціях, а саме: економіка: теоретичні та практичні аспекти; міжнародні економічні відносини; фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок; облік, оподаткування і аудит; маркетинг, менеджмент, туризм; підприємництво та торгівля; моделювання та інноваційні технології в економічній сфері. Участь в конференції взяли здобувачі освіти економічного відділення Житомирського агротехнічного фахового коледжу і студенти Національного університету біоресурсів і природокористування України та їх наукові керівники та викладачі циклової комісії обліково-економічних дисциплін.
    Розпочала конференцію випускниця коледжу 2022 року, а нині студентка НУБіП України Анастасія Лазебна із доповіддю: «Інвестиційний клімат України в умовах воєнного стану» - науковий керівник к.е.н., доцент Скрипник Г.О. Анастасія у свої доповіді розглянула проблеми та потенційні можливості інвестування в умовах воєнного стану, вказавши на ефективні підходи щодо захисту інвестиційних вкладень в періоди невпевненості на ринку, та з врахуванням особливостей ринку в умовах воєнного стану.
    В свою чергу, Христина Коляда у своїй доповіді: «Фінансове забезпечення аграрного сектору в умовах воєнного стану» науковий керівник к.е.н., доцент Буряк А.В. проаналізувала прямі втрати аграрного сектору внаслідок військової агресії рф. Христина більш детально розповіла про державні програми фінансової підтримки АПК, про урядовий проект “єРобота”, що передбачає надання українцям грантів для започаткування бізнесу, розвитку підприємництва та навчання, а також покроковий алгоритм дій щодо їх отримання.
     Богдан Максименко у своїй доповіді: «Державний фінансовий контроль в умовах військового стану» - науковий керівник к.е.н., доцент Тітенко З.М., розкрив основні завдання і принципи роботи Державної аудиторської служби та її міжрегіональних територіальних органів контролю, а також проаналізував результати перевірок, прокоментувавши масштабні порушення, які були виявлені органами державного фінансового контролю.
     Робота конференції закінчилась підведенням підсумків і врученням сертифікатів учасникам конференції.
 
    Участь у такого роду заходах є дуже корисною для нового покоління науковців, оскільки вона дає змогу розширити власний кругозір, отримати нові знання, взяти участь у дискусіях. Атмосфера наукового обговорення сприяє активізації подальшої наукової роботи, співпраці між юними науковцями.
 
Зоя Тітенко,
доцент кафедри фінансів

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook