Гостьові лекції проф.Альфонса Бальманна, директора інституту ІАМО

13 квітня 2023, 13:11

 Відповідно до наказу ректора №327 від 10 квітня 2023 р. на факультеті аграрного менеджменту розпочався курс гостьових лекцій професора, д-ра Альфонса Бальманна, директора інституту ІАМО (Німеччина).

Тематика лекцій присвячена розгляду питань прийняття рішень в умовах ризику, рівновазі Неша, оптимальності за Парето та використанні цих підходів в управлінні сучасними агроформуваннями.

Перший день було присвячено розгляду питань моделювання та оптимізації.

Студенти мали змогу самостійно промоделювати вплив вірсуів на суспільство залежно від заданих початкових параметрів і як може змінюватись система залежно від зміни умов та обмежень. Це все було продемонстровано за допомогою симулятора, який також є доступним для студентів.

Наступні дні були присвячені розгляду питань теоорії прийняття рішень та застосуванню критеріїв прийняття рішень Лапласа, Гурвіца, мінімакс, максімакс, ефективності та неефективності за Парето.

Кожного дня протягом тижня студенти отримують завдання, які мають бути виконані до початку наступної зустрічі і вже на ранок наступного дня перед початком наступної теми розглядаються виконані завдання під час онлайн зустрічей. Це дозволяло здобувачам попрактикувати та здобути ті навички, які розглядались напередодні.

 

Під час лекцій проф.Альфонс Бальманн зупинився на питаннях використання основних критеріїв, що застосовуються в теорії прийняття рішень для того, щоб обрати найоптимальніше, в т.ч. враховуючи схильність та нейтральність до ризику тих осіб, що відповідальні за прийняті рішення.

Наступним питанням для розгляду студентам було запропоновано основні постулати теорії ігор.

 

 

Студенти, що в результаті проведеного курсу здадуть тестування, зможуть претендувати на перезарахування зданих тем за моделлю неформальної освіти.

 Олена Ковтун, 

гарант ОП "Адміністративний менеджмент"

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook