Міжнародна програма обміну Erasmus+: безцінний досвід студентів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК

12 квітня 2023 року

       Навчання за кордоном може стало одним із найбагатших вражень у вашому житті. І як студентка факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК я прагну удосконалювати свої вміння в різних харчових виробництвах, досліджувати якість продукції, як в Україні так і за її межами. Тому, коли у мене з'явилася можливість взяти участь у програмі обміну Erasmus+ з вищою інженерною школою в Ліллі (Франція), я вирішила не втратити  такий шанс.

За час навчання у Франції я змогла дізнатися про місцеву харчову промисловість, традиційні рецепти та передові дослідження в галузі харчових наук. Це неймовірна можливість зануритися в нову культуру та налагодити зв'язки з людьми з усього світу.

Проте одним навчанням все не обмежується. Під час перебування на магістратурі у Франції я продовжувала шукати нові можливості для розширення своїх знань та навичок. Так я потрапила на стажування до Великобританії в біотехнологічну компанію, яка спеціалізується на створенні нових штамів культур для виробництва сиру з пліснявою. 

Стажування - це безцінний досвід. Я попрацюю пліч-о-пліч з досвідченими фахівцями та дізнаюся про останні розробки в галузі біотехнологій та харчової науки. Я беру участь у кожному аспекті виробничого процесу, від розробки нових штамів культур до тестування та аналізу результатів.

Одним з найяскравіших моментів стажування стала робота над проектом, який передбачав розробку нового штаму культури плісняви для конкретного виду сиру та їх характеристику. Це складний проект, але під керівництвом мого наукового керівника та за підтримки моїх колег ми змогли створити культуру, яка є дуже перспективною.

Загалом, мій досвід навчання за кордоном у Франції та стажування у Великобританії є незабутнім. Він навчив мене цінності виходу із зони комфорту та пошуку нових можливостей, як в особистому, так і в професійному плані.

Насамкінець я хотіла б подякувати Національному університету біоресурсів і природокористування України за надання студентам можливості взяти участь у програмі Erasmus+ для отримання міжнародного досвіду. 

Анна Панаскевич,
студентка факультету харчових технологій
та управління якістю продукції АПК

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook