Навчальна практика студентів-лісівників із дисципліни «Лісові культури»

12 квітня 2023 року

Навчальна практика студентів є невід’ємною частиною процесу підготовки фахівців лісового господарства, вона передбачає отримання студентами достатнього обсягу практичних знань і навичок роботи.
Студенти 4 курсу і 3 курсу скороченого терміну навчання ННІ лісового і садово-паркового господарства проходили навчальну практику з дисципліни «Лісові культури» упродовж тижня з 27 по 31 березня 2023 р. на території Боярського лісництва ВП НУБіП України «Боярська лісова дослідна станція» і на навчально-дослідному розсаднику кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій. Перед початком практики її керівник, доцент О.Ю. Кайдик, провів студентам інструктаж із охорони праці і техніки безпеки, про що вони розписалися у спеціальному журналі. Студенти самостійно розділилися на бригади і завели бригадні щоденники практики, в які щоденно конспектували програмні завдання та інформацію про їх виконання, а також про виконані роботи.
Згідно з програмою практики один день було відведено для створення лісових культур, чим студенти і зайнялися в перший день. Керівник практики, доц. Кайдик О.Ю. безпосередньо на лісокультурній площі провів кожній бригаді студентів майстер-клас виконання роботи з посадки сіянців. Далі студенти упродовж першого дня практики заліснили близько 2 га площі.

Інші чотири дні практики було проведено на навчально-дослідному розсаднику кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій, де студенти практично виконували роботи з: обробітку грунту, ранньовесняного закриття вологи у грунті, викопування великомірних саджанців липи, формування надземної частини саджанців деревних видів і кущів, а також ознайомилися із правилами обрізки плодових дерев.
По закінченню практики в останній день студенти захистили свої щоденники-звіти, отримали залік по практиці і поїхали по домівках на дистанційне навчання.

Кайдик О.Ю., доцент кафедри
відтворення лісів та лісових меліорацій,
керівник навчальної практики

 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook