Освітня програма "Інжиніринг електроенергетичних систем з відновлювальними джерелами"

 
 

 

Загальні відомості про освітню програму, історію її розроблення та реалізацію

Підготовка фахівців за освітньо-професійною програмою (ОПП) «Інжиніринг електроенергетичних систем з відновлювальнимм джерелами» зі спеціальності 141 "Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» здійснюється в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження (далі ННІ) в Національному університеті біоресурсів і природокористування України (далі НУБіП) з 2022 року.
ОПП в галузі знань 14 «Електрична інженерія» за спеціальністю 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», першого (бакалаврський) рівня вищої освіти, 6-го рівня національної рамки кваліфікації, мова викладання українська, термін навчання 3 роки 10 місяців, 240 кредитів, форма навчання - денна. ОПП розроблена у 2021 р. проєктною групою у складі: к.т.н., доц., Макаревич Світлани Сергіївни, к.т.н., доц. Волошина Семена Михайловича, к.т.н., доц. Петренка Андрія Володимировича, к.т.н., доц. Гая Олександра Валентиновича, к.т.н., доц. Синявського Олександра Юрійовича
.

Розроблення та реалізацію ОП здійснено відповідно до нормативних документів, зокрема «Закону України про вищу освіту», Положення «Про освітні програми у Національному університеті біоресурсів і природокористування України» затвердженого протоколом Вченої ради НУБІП України №7 від 28.02.2018 (https://nubip.edu.ua/node/12654).
В розробленій ОПП враховано багаторічний досвід підготовки студентів в ННІ висококваліфікованих інженерів-енергетиків за тодішньою спеціальністю «Енергетика сільськогосподарського виробництва» ОКР «Бакалавр», а також напрацювання інших ЗВО, зокрема НТТУ «КПІ» (https://vde.kpi.ua/?page_id=342), НУ «Львівська політехніка» (https://lpnu.ua/sites/default/files/2021/program/17151/opp-2021_0.pdf). ОПП затверджено рішенням вченої ради НУБіП України (протокол № від 24.04.2021р.) та введено в дію з 02.09.2021 р.

Метою ОПП є пдготовка фахівця, здатного вирішувати професійні задачі у електроенергетичній, електротехнічній і електромеханічній галузі, що передбачає знання теорії функціонування обладнання електричних розподільних мереж та електроенергетичних систем, принципів розрахунків їх експлуатаційних параметрів і керування ними.

 
 

Гарант програми

тел. +38(067) 399 55 54

 

 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook