Факультет аграрного менеджменту відкриває нові горизонти для майбутніх вступників

6 квітня 2023 року

Освіта – це найбільш потужна зброя, яку можна використати, щоб змінити світ
Нельсон Мандела

На Сході та Півдні України тривають кровопролитні бої з метою звільнення всіх територій нашої Батьківщини з-під окупації. Незважаючи на це, наша країна уже зараз взяла курс на повоєнне відновлення, економічне зростання та євроінтеграцію. В таких умовах, зростає роль фахівців з управління, здатних приймати рішення та брати на себе відповідальність, спрямовувати та організовувати підлеглих для вирішення різноманітних завдань. Особливо важливою стає роль менеджерів в аграрному секторі, який є стратегічним не тільки для України, а й для забезпечення продовольчої безпеки у світі.
6 квітня 2023 року факультет аграрного менеджменту вкотре відчинив свої двері для вступників та їхніх батьків. Зважаючи на зростаюче значення управлінської спеціальності та стратегічну галузеву спрямованість факультету та університету, кількість зацікавлених у набутті саме тут спеціальностей менеджера та маркетолога зростає та, відповідно, кількість присутніх під час урочистостей на факультеті як в офлайн форматі, так і в онлайн форматі, була високою.

Співробітники факультету разом з членами сенату студентської організації ФАМ та активними студентами академічних груп зустрічали, супроводжували та консультували гостей.Уже з самого ранку в адміністративному корпусі під керівництвом заступника декана з наукової діяльності Віри Бутенко був організований стенд з презентаційними матеріалами про факультет аграрного менеджменту. Всі кафедри факультету – кафедра виробничого та інвестиційного менеджменту, кафедра адміністративного менеджменту та ЗЕД, кафедра менеджменту ім. Й.С. Завадського, кафедра маркетингу та міжнародної торгівлі та кафедра економічної теорії – демонстрували результати розробок своїх наукових гуртків, досягнення співробітників та студентів. Насправді факультету аграрного менеджменту, наукові гуртки якого постійно займають призові місця в конкурсі гуртків університету, а студенти постійно беруть участь у різноманітних конференціях, є чим пишатися.

Профорієнтаційна група факультету аграрного менеджменту, яка працювала в адміністративному корпусі, спілкувалася з учнями шкіл та їх батьками. Студенти факультету активно залучали до розмов абітурієнтів, розповідаючи про переваги навчання на факультеті аграрного менеджменту. Вступники найбільше цікавилися умовами проживання в гуртожитку, а студенти розповідали про майбутні перспективи отримання професій менеджера та маркетолога.

В той же час співробітники та студенти факультету зустрічали абітурієнтів разом з класними керівниками, які продовжували приїжджати. Невеличка екскурсія територією університету дала змогу показати ошатну територію НУБіП України – стадіон, ботанічний сад, Алею Слави. Група вступників з гімназії № 30 «Еконад» мали можливість відвідати музей історії НУБіП України та прослухати цікаву екскурсію к.пед.наук Тетяни Чумак.

Під час урочистих заходів в адміністративному корпусі НУБіП України випускники шкіл № 179, 50, Новосілківського академічного ліцею «Ерудит», Богуславського ліцею № 2, Новоушівського фахового коледжу ПДУ, шкіл та ліцеїв Звенигородського району Черкаської області та Боярського коледжу мали можливість послухати виступи керівництва університету. Після цього в супроводі представників факультету аграрного менеджменту майбутні студенти прослідували в десятий корпус НУБіП України, щоб безпосередньо на місці більше дізнатися про управлінський фах.

230 аудиторія була повністю заповнена зацікавленими школярами. З вітальним словом до присутніх звернулася заступник декана факультету аграрного менеджменту Лариса Карпенко та передала слово заступнику голови вченої ради факультету Олені Ковтун. Презентуючи факультет, Олена Ковтун представила адміністрацію факультету, завідувачів кафедр, розповіла про можливості та переваги навчання, наявні освітні траєкторії та програми міжнародної мобільності.


Відповідальний секретар приймальної комісії НУБіП України Сергій Ковалевський ознайомив присутніх з Правилами прийому для здобуття ОС «Бакалавр» та акцентував увагу на термінах вступу.


Завідувачі кафедр факультету говорили про особливості навчання на факультеті аграрного менеджменту та на унікальності освітніх траєкторій. Очільник кафедри адміністративного менеджменту та ЗЕД Віталій Луцяк зазначив, що майбутнє міжнародного бізнесу залежить від підготовки фахівців з менеджменту сьогодні. Завідувач кафедри менеджменту ім. Й.С. Завадського Тетяна Балановська акцентувала увагу на тому факті, що до навчання студентів активно залучають практиків. В.о. завідувача кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту Марина Дєліні зробила наголос на ключовій ролі інвестицій в повоєнній відбудові України та спрогнозувала зростання попиту на професію проектного менеджера. Завідувач кафедри економічної теорії Микола Талавиря відмітив, що його кафедра існує стільки, скільки існує університет, та постійно розвивається. В.о. завідувача кафедри маркетингу та міжнародної торгівлі Олександр Луцій поінформував про високий попит на ринку на фахівців з маркетингу в сучасних умовах.

 

Про цікаве студентське життя абітурієнтам розповів голова сенату студентської організації ФАМ Владислав Косенюк. Студенка другого курсу Людмила Данілочкіна поділилися досвідом навчання за програмою подвійних дипломів в Словацькому аграрному університеті у місті Нітра. Про актуальність опанування інструментів діджитал маркетингу розповів викладач факультету Олександр Омельяненко.

Ми дякуємо всім гостям сьогоднішнього свята за зацікавленість та участь!
Чекаємо абітурієнтів в наших аудиторіях в статусі студентів!

Катерина Алексеєва,
доцент кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту

Ольга Костюк,
доцент кафедри адміністративного менеджменту та ЗЕД
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook