Семінар-практикум «Технологічні особливості виробництва крафтових сирів». День четвертий і п’ятий

25 березня 2023 року
Київська область

Промислова переробка молока і виробництво сирів за умов потокових технологій великих підприємств відрізняється від роботи крафтових сироварень. Молокопереробні підприємства залежать від ритмічності і кількості надходження молочної сировини, що обумовлює стабільний перебіг технологічного процесу. Четвертий день семінару "Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України", що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FIBL, Швейцарія) у партнерстві із SOFOSO AG (Швейцарія) на базі ВСП «Немішаєвський фаховий коледж НУБіП України» було проведено в ТОВ «Брусилівський маслозавод». В умовах підприємства учасники семінару ознайомились з технологічним процесом виробництва м’яких і твердих сирів від надходження сировини та визначення її якості до догляду за сирами в процесі дозрівання, пакування і підготовки до реалізації. На завершення екскурсії було проведено обговорення особливостей виробництва, огляд  асортименту сирів і їх дегустація.

На п’ятий день семінару учасники відвідали демонстраційний центр одного з найбільших в Україні підприємств, яке спеціалізується на реалізації приладів, обладнання і матеріалів для лабораторних досліджень – ТОВ «Хімлаборреактив». Фахівці підприємства продемонстрували новітнє обладнання, яке використовують для досліджень у тваринництві, переробній та харчовій галузях, розповіли про нові тенденції на ринку. Учасники семінару спробували використання експрес аналізаторів для визначення хімічного складу молокопродуктів, зерна і фуражу, вмісту антибіотиків і інших інгібіторів у молоці та ряд інших тест систем. Виникло багато питань, особливий інтерес викликали прилади і матеріали, які можна застосувати в навчальних лабораторіях для студентів, а також експрес аналізатори для ферм, зокрема підтвердження тільності і контролю вмісту протимікробних препаратів в молоці корів після лікування.

Співробітники кафедри технологій виробництва молока та м’яса щиро вдячні колективу ТОВ «Брусилівський маслозавод» і, зокрема, директору Миколі Федоровичу Вознюку, а також фахівцям ТОВ «Хімлаборреактив» за теплий прийом та цікаву і корисні інформацію, яку можна використати для підвищення якості підготовки студентів НУБіП України.

 

 

Колектив кафедри технологій виробництва молока та м’яса


Демонстраційний центр ТОВ «Хімлаборреактив»
ТОВ «Брусилівський маслозавод»
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook