Квартирник 2.0: вірю і люблю від літературної студії «Фенікс»

4 квітня 2023 року
ФВМ НУБіП України

   «Література не на часі» - саме такі слова чула я кожен рік від більшості студентів нашого університету і саме з них почався наш творчий вечір. 30 березня на факультеті ветеринарної медицини відбувся перший очний квартирник, який об’єднав понад 60 людей та 4 факультети разом. Тому пропонуємо вам дізнатися: а як же це все проходило.

   Варто почати з того, що літстудія «Фенікс» успішно функціонує вже 3 –й рік і має потужну інформаційну базу аби просувати літературу в маси нашого студентства. Звісно, у період карантину та воєнного стану нашим найбільшим спасінням є соціальні мережі, через які ми і здійснюємо свою просвітницьку діяльність.

   Але, користуючись нагодою, що зараз у більшості курсів навчання проходить в очному форматі, ми вирішили не втрачати часу, а зібрати любителів творчості під одним дахом. Саме так і відбулося створення даного заходу.

   Квартирник 2.0 передбачав у собі 2 частини: перша – відкриття вечора деканом факультету Миколою Цвіліховським та невеличкий історичний нарис про те, що це взагалі таке і звідки пішла ця традиція, а також - декламування віршів наших учасників. А друга – формат квізу на знання творів української та зарубіжної класики.

   Загалом за вечір було прочитано більше ніж 20 прозових творів ( з них 17 написаних власноруч!) та 4 авторські пісні. З власними віршами виступили студенти переважно ветеринарного факультету: Хімічук Ольга, Ющак Максим, Лобас Анастасія, Медовкіна Вікторія, Красновид Ольга, а з музичними творами Коваленко Марина, Шевченко Анна, Мальченко Анна.

 

   Усі виступи супроводжувалися фото або відео для більшого зацікавлення глядачів.
   Інша частина – інтерактивна: студенти відгадували книги за картинками та мали змогу випробувати себе у ролі справжніх поетів за допомогою конкурсу на римування.

 

   Також, за підтримки голови Первинної профспілкової організації студентів і аспірантів Олексія Мельника, було організовано «солодку підтримку» під час якої учасники мали змогу випити чай або каву та поближче познайомитись один з одним. По закінченню вечора разом з усіма учасниками було заспівано пісню «Все буде добре», аби кожен з нас не втрачав віру у перемогу!

   Від імені керівника літературної студії «Фенікс», хочу подякувати усім учасникам і побажати мирного неба над головою!

Ольга КРАСНОВИД,
голова літстудії «Фенікс»

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook