Давайте творити науку і покращувати життя корів разом!

30 березня 2023 року
ФВМ НУБіП України

   Чи прагнуть корови спілкуватись одна з одною? Чи мають право на вчасне лікування і комфортні умови утримання? Чи можуть вони проявляти свою природну поведінку? Ці, і не тільки, питання вивчає наука про благополуччя тварин.
   На кафедрі епізоотології, мікробіології і вірусології аспірантка вже другий рік вивчає благополуччя корів на молочних фермах. І зараз, ви, як споживачі продукції тваринництва, можете долучитись до творення науки.

   Благополуччя тварини - це її здатність проявляти природну поведінку, жити в комфортних умовах, мати якісний корм та чисту воду, бути позбавленою фізичних та психологічних страждань, мати доступ до пасовищ, свободу задовольняти свої потреби у спілкуванні з іншими тваринами, отримувати позитивні емоції та вчасне лікування. Незважаючи на те, що дана наука є новою для України - благополуччя тварин є основою сталого тваринництва.

   В наш час більше споживачів цікавляться умовами в яких живуть тварини на фермах.  Дане опитування створене для того, щоб оцінити рівень знань і потреб сучасних українських споживачів. Схожі опитування проводились в країнах Європейського Союзу, Англії та США.
   Відповідаючи на ці нескладні питання ви зробите внесок в розвиток науки про благополуччя тварин.

Долучитись до опитування

 

Аспірантка кафедри епізоотології,

мікробіології і вірусології Ганна Петькун
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook