БІНАРНЕ ВІДКРИТЕ ЗАНЯТТЯ НА ТЕМУ: «АНТРОПОГЕННИЙ ВПЛИВ НА НАВКОЛИШНЄ СЕРЕДОВИЩЕ В УМОВАХ СЬОГОДЕННЯ»

29 березня 2023 року

 

1У наш час людство переживає надзвичайно важливий, критичний період своєї історії – періоднебаченого досі, загрозливого для існування цивілізації зростання низки негативних факторів: деградації природи, деградації людської моралі, зростання бідності, поширення хвороб, голоду, злочинності, агресивності, зростання до критичного рівня конфлікту між техносферою і біосферою.

Такі явища, як опустелювання, деградація ґрунтів, деградація біосфери і зменшення її біорізноманіття, збільшення кількості кислотних дощів, розвиток парникового ефекту та поява озонових дір у атмосфері, тобто глобальні негативні кліматичні й біологічні зміни розвиваються під впливом неконтрольованої, неузгодженої з законами життя природи антропогенної діяльності. Чим активніша ця діяльність, тим сильніша зворотна реакція природи, яка відплачує людям за їх бездумне втручання у віками налагоджений ритм і режим життя біосфери.

Ще одним видом антропогенного впливу на довкілля є військові дії, які сьогодні ведуться на території нашої держави

Війна, якими не були б її причини, приносить невимовні жахи для цивільного населення і може протягом лічених хвилин знищити те, що іноді було створено цілими поколіннями. Крім людських страждань, що завдає війна, вона також веде до руйнування навколишнього середовища.

Сьогодні це питання екологічної безпеки та спільного майбутнього, оскільки, воєнний конфлікт, будь-який, не має локального характеру, коли йдеться про довкілля. Екосистеми не можна розділити умовними кордонами, просто намалювавши їх на карті. Якщо руйнується природна рівновага в одній геолокації, це обов’язково відчуває інша.

Саме тому, зростаючий антропогенний вплив на навколишнє середовище, його забруднення різними відходами виробництва, поряд з надмірним використанням природних ресурсів та військовими діями які ведуться на території України стали предметом широкого обговорення і всестороннього вивчення.

Тому, 29 березня 2023 року викладачами циклової комісії природничих дисциплін Оксаною Олійник та Іриною Соколовською було проведено бінарне відкрите заняття на тему: «Антропогенний вплив на навколишнє середовище в умовах сьогодення», яка об’єднала студентів групи ЕоЕк-11м і ЕкЕо-21м, які вивчають дисципліну «Біологія та екологія».

2

Заняття було проведено у формі прес-конфереції, його основною метою було проаналізувати сучасний стан планетарних систем в ХХІ столітті, розкрити негативний вплив антропогенних факторів на навколишнє середовище та здоров’я людини, а також розробити заходи, спрямовані на покращення екологічного стану нашої планети.

34567

Викладачі циклової комісії природничих дисциплін

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook