МАЙСТЕР-КЛАС «Виготовлення оберегів для воїнів ЗСУ»

28 березня 2023 року

 

2Кожна культура має свої власні обереги, традиційні образи та тотеми. Одним з найпоширеніший предметів-оберегів на території України є лялька-мотанка. Така іграшка не просто фігурка для ігор, а й справжній амулет та талісман для сім’ї та її членів. Для різних життєвих ситуацій створювалися відповідні ляльки.

У давнину лялька-мотанка слугувала сакральним оберегом, тобто виконувала магічну функцію. В наш час майстрині виготовляють обрядові, сувенірні, навчальні та ігрові мотанки. Українці вважали, що мотанка приносить багатство та успіх. Секрети виготовлення ляльок передавалися від матері до дочки. Коли дівчина виходила заміж, мати дарувала їй ляльку-мотанку як оберіг для нової домівки.

28 березня на запрошення дирекції коледжуГалина ПРОЦІВ–волонтерка«Квітка»,керівник громадської організації «Бережанський майдан» та Валентина ЧУДАК – волонтерка з Харковапровели майстер-клас із виготовленням ляльок-мотанок. Ці ляльки – обереги для воїнів ЗСУ.

3456

«Перед початком виготовлення ляльки-мотанки треба зосередитися на тому, що і для кого ти робиш, – вважає п. Валентина, – адже потім у оберега вже буде своя душа і свій характер». У ці мотанки вкладаємо частинку своєї душі, намагаючись таким чином передати хлопцям свою підтримку і турботу.

СЛАВА УКРАЇНІ!!!

ГЕРОЯМ СЛАВА!!!

789101112131415161718191

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook