МІЖНАРОДНЕ СТАЖУВАННЯ ЯК ФОРМА ПІДВИЩЕННЯ ПРОФЕСІЙНОЇ МАЙСТЕРНОСТІ ВИКЛАДАЧА

27 березня 2023 року

 

1Якщо ви володієте знанням,
дайте іншим запалити від нього свої світильники.
Т. Фулпер

В умовах євроінтеграції, мультилінгвізму та полікультурності сучасного суспільства, міжнародне стажування є найважливішою формою підвищення професійної компетентності викладача, що дає можливість розширити науково-педагогічний світогляд, набути цінних знань, опанувати інноваційними методиками, обмінятися корисною інформацією із закордонними колегами, розширити академічні зв’язки з європейськими університетами тощо.

З метою удосконалення науково-педагогічної діяльності викладачка циклової комісії гуманітарних дисциплін Наталія БІЛАН пройшла міжнародне стажування на базі Краківського економічного університету, яке тривало з 6 лютого по 17 березня 2023 року. Тема «Нові та інноваційні методи навчання» була актуальною з урахуванням викликів сьогодення, які постають перед закладами освіти. Програма стажування (180 год.) базувалася на вивченні трьох модулів, проведенні консультацій координатором і лекторами, самостійній роботі учасників, виконанні та представленні індивідуальних проєктів.

Модуль 1 «Європейська та польська системи вищої освіти і науки» передбачав знайомство з вступом до проєкту, вибраними європейськими системами вищої освіти, мобільністю студентів та викладацького складу в Європейському Союзі, системою польської вищої освіти в перехідний період, Законом 2.0, польською науковою системою в перехідному періоді: оцінювання результатів досліджень в польських ЗВО та науково-дослідних інститутах.

Модуль 2 «Нові та інноваційні методи навчання» висвітлений польськими лекторами з акцентуванням уваги на такі теми, як «Основний посібник з порадами про те, як відмовити студентів працювати лише в аудиторії», «Центр якості освіти. Новий проєкт Краківського економічного університету», «Гейміфікація», «Оксфордські дебати», «ІТ-технології на заняттях зі студентами», «Дизайн процесів онлайн-навчання», «Як не набриднути студентам своєю презентацією Power Point».

Модуль 3 «Резюме стажування: Fame Lab» складався із лекції «Тюторінг», конкурсу серед учасників стажування на одну із найкращих дидактичних чи дослідницьких практик, які були ними реалізовані у професійній діяльності, підсумків програми, за результатами якої кожен отримав міжнародний сертифікат.

Високий організаційний та викладацький рівень створили приємну атмосферу для проходження стажування, обміну досвідом, встановлення зв’язків.

Міжнародне науково-педагогічне стажування об’єднало викладачів з різних куточків України, в яких єдина мета – сформувати сучасний освітній простір в рідних закладах освіти, який би відповідав світовим та європейським орієнтирам і забезпечив підготовку майбутніх фахівців нової генерації.

Разом до перемоги на освітянській ниві!!!

23

Наталія БІЛАН,
учасниця міжнародного науково-педагогічного стажування
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook