Обговорення ОПП «Маркетинг» підготовки здобувачів вищої освіти на другому (магістерському ) рівні вищої освіти за спеціальністю 075 «Маркетинг»

27 березня 2023 року

 

     22 березня 2023 року на кафедрі маркетингу та міжнародної торгівлі відбулась зустріч зі стейкхолдерами освітньо-професійної програми для здобувачів освіти другого (магістерського) рівня за спеціальністю 075 - Маркетинг.
 
     На зустрічі, що проходила у змішаному форматі з використанням платформи ZOOM, була обговорена освітньо-професійна програма підготовки здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня за спеціальністю 075 - Маркетинг.

     Серед стейкхолдерів в обговоренні приймали участь провідні науковці та практики в галузі маркетингової діяльності аграрних і промислових підприємств та установ різних форм власності, зокрема :
     - Луцій Іван Олександрович, провідний бренд менеджер ТОВ «Баядера Логістік»;
  - Прокопенко Роман Андрійовиич – начальник відділу методології ціноутворення та аналізу цінової ситуації управління цінової політики департаменту розвитку реального сектору економіки Міністерства економіки України;
     - Гераймович Володимир Петрович, керівник відділу експорту та міжнародної співпраці ТОВ «АГРІАНАЛІТИКА»;
   - Россоха Володимир Васильовичд.е.н., професор, головний науковий співробітник відділу організації менеджменту, публічного управління та адміністрування Національного Наукового центру «Інститут аграрної економіки» НААН України.
      В обговоренні взяли участь також члени проектної групи - викладачі кафедри маркетингу та міжнародної торгівлі:
     - Луцій Олександр Павлович, кандидат економічних наук, професор кафедри маркетингу та міжнародної торгівлі, гарант освітньої програми другого (магістерського) рівня вищої освіти;
     - Барилович Олена Михайлівна, кандидат економічних наук доцент кафедри маркетингу та міжнародної торгівлі, член проектної групи з розробки освітньо- професійної програми для здобувачів освіти другого (магістерського) рівня за спеціальністю 075 - Маркетинг ;
     - Рябчик Алла Володимирівна, кандидат економічних наук, доцент кафедри маркетингу та міжнародної торгівлі, член проектної групи з розробки освітньо- професійної програми для здобувачів освіти другого (магістерського) рівня за спеціальністю 075 - Маркетинг, ;
     - Мулик Ольга Володимирівназдобувач вищої освіти другого (магістерського) рівня денної форми навчання за спеціальністю 075- Маркетинг.
      Модератор зустрічі, Луцій Олександр,.в.о. завідувача кафедри маркетингу та міжнародної торгівлі, привітав усіх присутніх та окреслив мету і порядок денний зустрічі. Про особливості освітньо-професійної програми другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 075 - Маркетинг доповіла доцент кафедри Олена Барилович. На обговорення були винесені обов’язкові та вибіркові траєкторії освітньої програми та їх змістовне наповнення.
     У ході обговорення експерти зазначили, що освітньо-професійна програма має логічно побудовану структуру, а її змістовне наповнення відповідає сучасним вимогам, проте наголосили на постійному відслідковуванні тенденцій ринку праці і своєчасному реагуванні шляхом коригування освітніх складових програми. Була відзначена практична спрямованість ОПП. Також позитивно оцінено впровадження в ОПП дисциплін, спрямованих на опанування навичок критичного та креативного мислення. Наголошено на оптимальному розподіленні годин, що дозволяє здобувачам повноцінно опанувати обраний фах. Експертами також висловлено цікаві пропозиції щодо удосконалення складових освітньо-професійної програми.
     На завершення зустрічі гарант ОПП Олександр Луцій підбив підсумок дискусії та розповів про перспективи вдосконалення програми за результатами обговорення з експертами-стейкхолдерами та власного бачення кафедри маркетингу та міжнародної торгівлі Національного університету біоресурсів і природокористування України. Модератор наголосив, що рекомендації та пропозиції, які були висловлені експертами, будуть враховані проектною групою при оновленні освітньо-професійної програми. На його переконання, врахування думки як стейкхолдерів, так і здобувачів допоможе здійснити підготовку фахівців-маркетологів на високому рівні, зробити навчальний процес науковим і практично-орієнтованим, цікавим, корисним та насиченим.
 

Олена Бабічева

доцент кафедри маркетингу та міжнародної торгівлі
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook