Студенти магістратури здійснили віртуальний тур українськими музеями просто неба

21 березня 2023 року

  У складні часи для нашої країни та для кожного з нас важливо не забувати відволікатися та проводити вільний час з користю для свого розвитку. Тому ми, магістри першого року навчання спеціальності 202 «Захист і карантин рослин» вирішили відвідати музей аби поринути в атмосферу життя наших предків. Водночас за ініціативи наставника нашої групи Мирослава Піковського та старости Аліси Бельскіте було запропоновано здійснити віртуальну подорож. Завдяки сучасним технологіям це зробити досить просто. Нами було обрано віртуальний тур українськими музеями просто неба. У ньому представлені 7 автентичних музеїв:
1. Національний музей народної архітектури та побуту в Ужгороді;
2. Національний музей народної архітектури та побуту України у Пирогові;
3. Музей просто неба «Мамаєва слобода»;
4. Музей народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини;
5. Музей просто неба «Резиденція Богдана Хмельницького»;
6. Музей народної архітектури та побуту «Шевченківський гай»;
7. Музей просто неба «Запорізька січ».

 

  Під час екскурсії ми побували у Музеї просто неба «Запорізька січ» та побачили як виглядало місто козаків. Відвідали церкву та житлові приміщення. Час пролетів так швидко, що ми й не помітили, тому вирішили помандрувати ще у Львівську область у Музей народної архітектури та побуту «Шевченківський гай». Усі віртуальні екскурсії відбувалися під супровід україномовних пояснень про те чи інше місце, цікавих фактів і значення речей. Відчуття – начебто ви справді гуляєте музеєм з екскурсоводом.
  Всім сподобався такий інтерактив. Ми відволіклися та з новими силами приступили до навчання. Рекомендуємо всім такий відпочинок і пізнання нового!

Ірина Головаш, студентка магістратури спеціальності «Захист і карантин рослин»

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook