ЛІТЕРАТУРНИЙ КОНКУРС «ДЖЕРЕЛО ПОЕЗІЇ»

22 березня 2023 року

 

1Поезія – душі порив, життя натхнення …

Поезія – це діамант, величиною в слово, зміст якого кожен з нас розуміє по-своєму. Це найважливіше культурне явище, всеосяжна мова, що передає внутрішнє прагнення людини жити разом з іншими, головний засіб самоствердження  і дієвий важіль творчості, прогресу. Поезія – одна із тих не багатьох речей, які здатні змінювати світ. Вона підносить нас духовно, окрилює, додає наснаги до життя, вносить яскраві корективи в сірі будні, збагачує новими відчуттями та своєю неповторністю. Поезія була і залишається найважливішою частиною сучасного мистецтва.

У Міжнародний день поезії, з метою формування соціокультурної компетентності здобувачів освіти засобами іноземної мови, проведено літературний конкурс. Присутні мали гарну можливість ознайомитися із творчістю німецьких поетів, відкрити для себе їх внутрішній світ. Учасники заходу читали вірші Г. Гейне, Ф. Шиллера, Й. Ф. Гете, Й. Р. Бехера, А. Г. Гофмана, Клеменса фон Брентано, Г. Гессе, поетичні рядки яких відображені у переспіві авторів українською мовою.

23645

Чудові, зворушливі і водночас повчальні вірші про життя, любов до Батьківщини, весну, кохання у декламуванні Василя ОСТРОВСЬКОГО, Софії ПРОЦИК, Миколи КОЛІСНИКА, Ангеліни ГУРЕЙ, Богдана СОЛОНИНКИ викликали у присутніх захоплення і роздуми.

Переглянувши відео здобувачі освіти віртуально помандрували по Рейну, згадали давню легенду про Лорелей, яка поетично відтворена Генріхом Гейне.

Під звучання «Весняного вальсу» Ф. Шопена закінчився літературний конкурс, в якому перемогла дружба любителів поезії. На мить всі замислились, якою ж чудовою порою року є весна. Сонячні промені, перші пагінці свіжої зелені, ранкова роса, краплини дощу на сонці,  яблуневий цвіт … – все це викликає у нас захоплення і незвичні почуття. Так і поезія пробуджує людину, бо поезія – це життя, а воно розквітає весною. Тому слід навчитися цінувати поетичні рядки і знаходити в них справжнє багатство.

Любіть поезію, вивчайте!

Адже серед тривог і суєти в ній можна себе віднайти.

Наталія БІЛАН,
викладачка циклової комісії гуманітарних дисциплін
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook