Профорієнтаційну роботу з випускниками одинадцятих класів Жашківського ліцею №1

22 березня 2023 року
ФВМ НУБіП України

   Профорієнтаційна діяльність ‒ це комплекс дій і заходів, спрямованих на допомогу молоді у виборі професії, яка відповідає їх інтересам, здібностям та потребам ринку праці. Основна мета профорієнтаційної діяльності ‒ це допомога особі зробити свідомий вибір професії, який задовольняє її потреби та забезпечує успішну кар’єру. Проблема вибору професії завжди була актуальною і тим більше, залишається такою в сучасних умовах. Перед кожним випускником школи постає проблема: "Ким бути?". І важливо вирішити її правильно, із урахуванням власних інтересів і схильностей та інтересів держави, тобто потреб ринку праці у тих або інших галузях, оскільки якщо не зважати на цей критерій, то дуже легко виявитися «дипломованим» безробітним.

   Тому, 20 березня 2023 р., старший викладач кафедри акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин Національного університету біоресурсів і природокористування України Масалович Юрій Степанович провів профорієнтаційну роботу з випускниками одинадцятих класів Жашківського ліцею №1.

   Першим етапом профорієнтаційних заходів було знайомство з директором гімназії Ярошем Олександром Мироновичем. Обговорили шляхи співпраці, залучення учнів до навчання на факультет ветеринарної медицини НУБіП України. Також, директор запропонував розмістити доповіді декана факультету Миколи Івановича Цвіліховського та інформацію про результати профорієнтаційної роботи на офіційному сайті гімназії та Facebook сторінці, яка налічує понад 1 500 читачів. Доповідь Юрій Степанович розпочав з загальних відомостей про факультет ветеринарної медицини НУБіП України, який здійснює підготовку фахівців за напрямом «Ветеринарна медицина». Було коротко проінформовано про кількість студентів, які наразі навчаються на факультеті за контрактом, державним замовленням та замовленням Міністерства оборони України (військових курсантів).

   Учні із зацікавленістю переглянули фільм про факультет, ознайомилися з магістерськими програмами, основними напрямами діяльності університету, перевагами навчання в НУБіП України та переліком спеціальностей. Також, коротко було продемонстровано кадровий потенціал факультету.
   Учнів гімназії не аби як зацікавив музей анатомії з технологіями полімерного бальзамування (пластинації) біологічних препаратів, клінічний центр «Ветмедсервіс», що обладнаний високотехнологічними приладами для рентгендіагностики, кабінетами УЗ-діагностики, ендоскопії тварин, грумінгу, стоматології. Юрій Степанович коротко зупинився на родзинках факультету, а саме: «Банк крові тварин», «Центр репродуктології тварин з банком сперми і ембріонів», «Центр клітинних технологій у ветеринарній медицині», де вивчають, отримують і застосовують у ветеринарній практиці стовбурові клітини. Підтвердженням цьому є успішна робота наших випускників на самих сучасних високотехнологічних підприємствах, у ветеринарних клініках як в Україні, так і в усьому світі – США, Канаді, Австралії, Європейському Союзі.
   Торкнувся доповідач і надзвичайно потужної і цікавої роботи органів студентського самоврядування факультету, організацією ними культурно-масових та спортивно-масових заходів, умовами проживання студентів в гуртожитках університету.

   Наприкінці зустрічі були роздані буклети про університет та факультет, інформація про правила прийому на 2023 рік. Школярів найбільше зацікавили можливості навчання за державним замовленням, проходження виробничої практики за кордоном, паралельне навчання в університетах інших країн та наявність умов для творчого розвитку і працевлаштування. Обговорювалися особливості вступної кампанії цього року та визначені шляхи співпраці для інформування та залучення майбутніх абітурієнтів до вступу на факультет ветеринарної медицини НУБіП України.

Старший викладач кафедри
Юрій Масалович

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook