ДУША ШУКАЄ СЕБЕ В СЛОВІ

17 березня 2023 року

 

1Мистецький талант будь-кого з поетів різних епох полягає в тому, щоб промовити до сучасників знайомим, але ніби вперше вимовленим, неповторним словом, обезсмертити душу загадковим дотиком.

У сучасній українській поезії   повною   мірою   це вдалося здійснити Ліні Костенко, творчість якої стала поетичним осмисленням буття людської душі, незалежно від того, в якому часовому просторі і фізичному втіленні вона існувала колись чи існує нині.

19 березня геніальній поетесі Ліні КОСТЕНКО виповнюється 93 роки.

З цієї нагоди в читальному залі бібліотеки відбулась літературна година «Душа шукає себе в слові».

2311

Організаторами заходу виступили Ольга МИХАЙЛИШИН – завідувачка бібліотеки, Ганна П’ЄНТАК та Олександра БОЙКО – викладачки української мови та літератури за участю студентів групи ОФП-21М, які і познайомили всіх любителів поезії з сторінками життя письменниці та поетеси, її впливом на нашу літературу.

12

Ведучі заходу Христина ГУРКО та Софія САВЧУК згадали та проаналізували найвизначніші сторінки життя, місце і роль Ліни Костенко у культурній спадщині нашої країни.

Маючи воістину Божий дар слова, Ліна Василівна є ще й лицарем честі, взірцем громадянської мужності. Таким поетом може пишатися будь-який народ світу, бо він є спадкоємцем кращих традицій не лише своєї нації, а й усього людства.

513

Гостя літературної години Світлана ДАНЬКІВ - педагог, літераторка, член Національної спілки журналістів України, авторка збірок поезії та велика поціновувача творчості Ліни Костенко, перегорнула маловідомі сторінки її кохання. Пані Світлана не тільки зачитала глибоке, величне духовне слово Ліни Василівни, а і зачарувала присутніх своєю авторською поезією з присвятою «поетесі епохи».

6748910

ЇЇ пророчі слова, що звеличують душу й серце благородними, шляхетними почуттями, чарують несказанною красою слова, донесли до присутніх у залі читці Соломія ТРУШ, Настя БІЛИКВікторія МИКОЛИШИНОлеся ЗАПОТОЧНА та Дарина ЖУК.

При цьому провідним мотивом цього літературного заходу стала тема патріотизму та любові до рідної України.

14

Увазі присутніх була представлена книжково-ілюстративна виставка «Я вибрала долю собі сама…», яка знайомить з однією із найяскравіших живих легенд, що творить славу нинішнього покоління.

Тетяна МАЛОПІНСЬКА,
бібліотекарка читального залу

ДУША  ШУКАЄ СЕБЕ В СЛОВІ

Мистецький талант будь-кого з поетів різних епох полягає в тому, щоб промовити до сучасників знайомим, але ніби вперше вимовленим, неповторним словом, обезсмертити душу загадковим дотиком.

У сучасній українській поезії   повною   мірою   це вдалося здійснити Ліні Костенко, творчість якої стала поетичним осмисленням буття людської душі, незалежно від того, в якому часовому просторі і фізичному втіленні вона існувала колись чи існує нині.

19 березня геніальній поетесі Ліні КОСТЕНКО виповнюється 93 роки.

З цієї нагоди в читальному залі бібліотеки відбулась літературна година «Душа шукає себе в слові».

Організаторами заходу виступили Ольга МИХАЙЛИШИН – завідувачка бібліотеки, Ганна П’ЄНТАК та Олександра БОЙКО – викладачки української мови та літератури за участю студентів групи ОФП-21М, які і познайомили  всіх любителів поезії з сторінками життя письменниці та поетеси, її впливом на нашу літературу.

Ведучі заходу Христина ГУРКО та   Софія САВЧУК згадали та проаналізували найвизначніші сторінки життя, місце і роль Ліни Костенко у культурній спадщині нашої країни.

Маючи воістину Божий дар слова, Ліна Василівна є ще й лицарем честі, взірцем громадянської мужності. Таким поетом може пишатися будь-який народ світу, бо він є спадкоємцем кращих традицій не лише своєї нації, а й усього людства.

Гостя літературної години Світлана ДАНЬКІВ - педагог, літераторка, член Національної спілки журналістів України,  авторка збірок поезії та велика поціновувача творчості Ліни Костенко, перегорнула маловідомі сторінки її кохання. Пані Світлана не тільки зачитала глибоке, величне духовне слово Ліни Василівни, а і зачарувала присутніх своєю авторською поезією з присвятою «поетесі епохи».

ЇЇ пророчі слова, що звеличують душу й серце благородними, шляхетними почуттями, чарують несказанною красою слова, донесли до присутніх  у залі читці Соломія ТРУШ, Настя БІЛИК, Вікторія МИКОЛИШИН, Олеся ЗАПОТОЧНА та Дарина ЖУК.

При цьому провідним мотивом цього літературного заходу  стала тема патріотизму та любові до рідної України.

Увазі присутніх була представлена книжково-ілюстративна виставка «Я вибрала долю собі сама…», яка знайомить з однією із найяскравіших живих легенд, що творить славу нинішнього покоління.

Тетяна МАЛОПІНСЬКА,

бібліотекарка читального залу

 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook