Ірпінський ліцей в рамках профорієнтаційних заходів НУБіП України

15 березня 2023 року
    Чергове засідання наукового гуртка з основ економіки та менеджменту, попри набридливі повітряні тривоги, відбулося 14 березня 2023 року. Надзвичайно цікаву бесіду на тему «Фінансова Біблія» або що варто знати про становлення фінансово грамотної людини?» для учнів 10-го класу Ірпінського Ліцею провела доцентка кафедри банківської справи та страхування Ольга Файчук.

    Перш за все спілкування було націлене на усвідомлення учнями важливості особистісного становлення фінансово грамотної людини, було висвітлено статистичні дані щодо фінансової обізнаності українців, шляхи розвитку та ключових правил успішної та незалежної людини. Протягом зустрічі у Ольги Валеріївни відбувся активний зворотній зв’язок та взаємодія зі слухачами через застосування кейсів, опитування Google форми та спілкування в чаті вебінару.
    Лектор акцентувала свою увагу на тому, що фінансова грамотність дає можливість вміло керувати рівнем власного фінансового благополуччя та стає вірним ключем у формуванні моделі інклюзивної фінансової поведінки громадян. Ольга Валеріївна підкреслила, що відсутність базових фінансових знань, навичок, вмінь та компетенцій обмежує здатність громадян до прийняття обґрунтованих рішень щодо забезпечення своєї економічної свободи. У дедалі складнішому фінансовому середовищі фінансова грамотність вважається ключовою навичкою, яка необхідна споживачам фінансових послуг.

   Протягом лекції слухачі дослідили типи особистості за допомогою квадрата Ейзенхауера, визначили різницю між мрією та фінансовою ціллю, дізналися, що варто почитати цікавенького на тему особистих фінансів, отримали запрошення долучитися до заходів Академії фінансової грамотності, що діє в НУБіП України. Власне, саме тому, проведення різноманітних заходів щодо підвищення фінансової грамотності населення та залучення до них молоді, буде сприяти економічному піднесенню України та розбудови нашої держави у післявоєнний період.

    Чудово, що учні вже зараз можуть скористатися перевагами університетської освіти, тому в рамках профорієнтаційної роботи економічного факультету майбутніх абітурієнтів запросили до участі у заходах присвячених Всесвітньому тижню грошей 2023 (Global Money Week), які будуть проводитись з 20 березня по 2 квітня. Адже попри всі намагання ворога зруйнувати нашу країну, освітній процес в Україні не повинен зупинятися. Тому викладачі економічного факультету разом з Національним банком України будуть всіляко сприяти ефективному залученню учнів до участі у даних заходів, що буде підвищувати довіру випускників шкіл до українських ЗВО та безпосередньо економічного факультету НУБіП України.

   Учні ліцею висловили подяку за організацію та проведення заходу координаторці наукового грутка «Основи економіки та менеджменту» від Національного університету біоресурсів і природокористування України, доцентці кафедри фінансівБіляк Юлії Вікторівні.
     Дякуємо Ірпінському ліцею за активну участь та сподіваємось на подальшу плідну співпрацю!
 
Інна Долженко,
доцент кафедри фінансів

 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook