Представники ІФК НУБіП України учасники V Міжнародної науково-практичної конференції молодих вчених «Фінансові механізми сталого розвитку в умовах сучасних викликів», присвяченій 125-річчю НУБіП України.

2 березня 2023 року

2 березня 2023 року викладачі циклової комісії фінансово-економічних та облікових дисциплін Світлана Іванова, Лілія Чайка та Лариса Гурська і студентки економічного відділення взяли участь в V Міжнародній науково-практичній конференції молодих вчених «Фінансові механізми сталого розвитку в умовах сучасних викликів», організованій та проведеній з нагоди 125-річчя НУБіП України кафедрою фінансів НУБіП України.

Вторгнення Росії в Україну, яке почалося понад рік тому, призвело до великих людських жертв, масового переміщення населення та значного пошкодження інфраструктури. Величезним був також вплив на економічну активність: реальний ВВП різко скоротився, інфляція стрімко зросла, а бюджетний дефіцит зріс до безпрецедентного рівня. Втрати та досягнення фінансової системи України за рік повномасштабного вторгнення були темою доповідей на V Міжнародній науково-практичній конференції молодих вчених «Фінансові механізми сталого розвитку в умовах сучасних викликів».

Пленарне засідання конференції, з вітальним словом до її учасників, відкрила д.е.н., професор Надія Давиденко, яка наголосила на важливості зібрань кола однодумців, колег з міжнародної наукової спільноти, які готові ділитися результатами наукових досліджень. Надія Миколаївна зазначила, що сьогодення ставить перед агробізнесом України надважливе завдання: вести бізнес в умовах воєнного стану, щоб забезпечити надійний тил нашим захисникам та продовольчу безпеку країни.

Декан економічного факультету, доктор економічних наук, професор Анатолій Діброва привітав учасників конференції і побажав всім учасниками успішної, плідної та просвітницької конференції.

Тематика доповідей на засіданні була пов’язана з питаннями функціонування фінансової системи України в умовах повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Учасниця конференції Надія Нікітчук, студентка групи 201-Е, поділилася результатами наукових досліджень з теми «Фінансування діяльності підприємств аграрного сектора України в умовах воєнного стану». Надія зазначила, що український агробізнес показав свою стійкість та спроможність протистояти агресору.

Учасниця конференції Дарія Мельничук, студентка групи 203-Ф, популяризувала культуру краудфандингу та благодійності, що є досить молодою в Україні, поділившись результатами дослідницької роботи на тему: «Краудфандинг як форма фінансування суб’єктів малого підприємництва в Україні». Дарія розповіла про популярні краудфандингові платформи, на яких українці можуть фінансово підтримувати проєкти, які важливі для міста та країни.

На завершення наукового зібрання д.е.н., професор Надія Давиденко зазначила, що наслідки війни відчуватимуться далеко за межами короткострокового прогнозу. Війна матиме негативні наслідки – знищення підприємств, випалені поля, брак людських ресурсів. Незважаючи на ці негативні наслідки, ми вистоїмо.

Все буде Україна!

Світлана ІВАНОВА,

голова циклової комісії фінансово-економічних та облікових дисциплін

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook