Вчимося брати інтерв'ю

12 березня 2023 року
Кафедра журналістики та мовної комунікації розпочинає цикл занять у медіашколі. Зустрічі з фахівцями-медійниками відбуватимуться щосуботи в навчальній медіалабораторії НУБіП

Наприкінці тижня в навчальній медіалабораторії відбувся перший майстер-клас з операторської й журналістської майстерності, який провів оператор Суспільного мовлення Євген Шевченко. Серед навичок, які отримали журналісти: як правильно виставляти кадри для зйомки під час інтерв'ю, як скоригувати  звук на радіомікрофоні, щоб не було чути сторонніх шумів і, щоб пориви вітру не "з"їдали" слова.

За словами Євгена Шевченка, підготовка до зйомки починається напередодні, з перевірки того чи працює камера, чи заряджені  акумулятори і чи не пошкоджена лінза у камері. Під час майстер-класу студенти брали інтерв'ю, вчилися ставити запитання один одному. 

Першокурсниця Йордана Курганевич поділилася враженнями: "На тренінгу я дізналась на якій відстані від обличчя тримати мікрофон і те, що під час зйомок інтерв'ю ер повинен потрапляти повністю в кадр, а не частково".

Запрошуємо студентів усіх факультетів, абітурієнтів, викладачів та усіх охочих здобути нові знання й удосконалити свої практичні навички в медіа.

Зустрічі з фахівцями-медійниками відбуватимуться щосуботи о 10:00 в навчальній медіалабораторії НУБіП (ауд. 318, корп. 3).

Стежте за нашими оголошеннями на сторінці університету, а також у фейсбуці  та інстраграм-сторінках.

 

Катерина Шевцова

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook