ШЕВЧЕНКОВЕ ПРОРОЧЕ СЛОВО

9 березня 2023 року

 

1«Борітеся – поборете! Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава і воля святая!» – пророчі слова видатного митця та громадського діяча є символом визвольної боротьби українського народу.

Сьогодні, 9 березня, в читальному залі бібліотеки відбулась літературно-патріотична година «Борітеся – поборете!», підготовлена викладачкою циклової комісії гуманітарних дисциплін Оксаною ЗБОРІВСЬКОЮ, завідуючою бібліотеки Ольгою МИХАЙЛИШИН та активною участю та студентів груп ЕкЕо-11М, ОФП-11М. Гостями заходу стали студенти гр.СП-11М.

23

Актуальність творів Шевченка у сучасному соціальному та політичному житті України, сприйняття його творчості крізь призму життя українців у 21 столітті підкреслила у вступному слові Ольга МИХАЙЛИШИН.

4

Ведучі заходу Дарина та Марта ОСТРОВСЬКІАнастасія ПРИШЛЯК, та Олена КОВАЛЬЧУК (гр.ОФП-11М), акцентували увагу присутніх на тому, що саме сьогодні, як ніколи, є актуальними слова Шевченка, коли наш народ самовіддано та героїчно відстоює власну свободу та волю. Пророче Шевченкове слово на вустах наших воїнів-захисників, волонтерів, дипломатів, письменників, студентів, школярів, у кого в серцях жевріє любов до України, рідного слова, у кожного, хто наближає нашу перемогу. Повсюди проглядаються пророчі рядки Кобзаря: «Не вмирає душа наша, не вмирає воля.»

Присутні у залі хвилиною мовчання вшанували всіх, хто віддав життя за Україну, за її волю, за наше майбутнє.

56978

Поетичними рядками Великого Генія та поезією про нього причастили присутніх у залі Софія КОБЗІСТАНазар ОСІЯН, Мар’яна СУЛІМОВА, Наталя КУХАРУК (гр.ЕкЕо-11М) та Леся КАНЮК (гр.ОФП-11М).

10

Оксана ЗБОРІВСЬКА у своєму виступі підкреслила, що Тарас Шевченко — поет, що зробив для відродження і становлення сучасної української нації чи не більше за будь-якого українського політичного діяча чи теоретика політики, відродив у ній національну самоповагу та прагнення до самостійного державно-політичного існування.

Хоча Тарас Шевченко народився 209 років тому, сучасні музиканти продовжують писати пісні на його вірші, а художники – обігрувати його картини. Відеопрезентація з цими творами надала більш глибшого розуміння Шевченка-сучасника.

12

Вдало доповнювала захід книжково-ілюстративна виставка «У слові праведнім, у славі світовій», підготовлена бібліотекаркою читального залу Тетяною МАЛОПІНСЬКОЮ.

11

На завершення викладач-філолог Степан ЖЕРЕБЕЦЬКИЙ поставив акцент на важливості сьогодні читати твори Шевченка, шукати відповіді на проблеми сьогодення через співпереживання і переосмислення минулого, тому що Шевченко – це не тільки те, що вивчають, а й те, чим живуть.

Ольга МИХАЙЛИШИН,
завідувачка бібліотеки
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook