Гостьова лекція Віталія Ільченко, засновника компанії UKRAVIT, тема: «Економічна оцінка сільськогосподарського виробництва та роль «Українського оригіналу» в сучасних умовах господарювання».

7 березня 2023 року

  7 березня 2023 року відбулась гостьова лекція Віталія Ільченко засновника та генерального директора агрохолдингу UKRAVIT, тема лекції «Економічна оцінка сільськогосподарського виробництва та роль «Українського оригіналу» в сучасних умовах господарювання».
  Компанія UKRAVIT найбільший український виробник препаратів для хімічного захисту сільськогосподарських культур промислового та приватного секторів. Основним напрямком діяльності компанії є власне виробництво сучасних високоефективних пестицидів та агрохімікатів, в тому числі добрив з мікроелементами та засобів для знищення побутових шкідників. Група компаній UKRΛVIT входить до складу Європейської Бізнес асоціації та відзначає 19 років успішної діяльності на території України.

  

  Нагадаємо, що в 2019 році відбувся виїзний науково-методичний семінар до компанії UKRAVIT у м. Черкаси, в ході якого ректором НУБіП України Станіславом Ніколаєнко та підприємствами ТОВ «Фабрика агрохімікатів» й «Інститутом здоров’я рослин» Віталієм Ільченко підписані договори про співробітництво між Університетом та Інститутом щодо створення спільного навчально-наукового центру «Сучасні технології захисту рослин». Метою центру є розробка науково обґрунтованих ресурсоощадних технологій захисту рослин вирощування сільськогосподарських культур із еколого-фітосанітарною оцінкою механізмів впливу препаратів на довкілля. Це дозволяє студентам та аспірантам факультету захисту рослин, біотехнологій та екології якісно проходити практичне навчання на виробництві, проводити дослідження в сучасних лабораторіях компанії, навіть в умовах воєнного стану.

 

  Аспіранти та науково-педагогічні працівники мали змогу поставити питання керівнику підприємства. Віталій Володимирович ґрунтовно відповідав, детально пояснюючи кожен аспект роботи компанії: про екологічну небезпеку, залучення пестицидів у сільгоспродукцію, як компанія підтримує агровиробників надаючи кредити під 0% та як воєнні дії на території України вплинули на міжнародне співробітництво. Він зазначив, що компанія UKRAVIT не стоїть на місці проходить міжнародний аудит, слідкує за світовими трендами випускаючи кожного року нові, сучасні препарати захисту рослин. «Наш підхід це для кожної культури, що вирощується, надавати окремий вид захисту рослин. Проте, ми не тільки продаємо технологію захисту рослин, а й несемо за неї відповідальність. Тому, разом з аграріями України, ми вийшли на стежку екологічного підходу до виробництва», – говорить Віталій Володимирович.
  Віталій Ільченко надав декілька рекомендацій, як готувати кваліфікованих та конкурентоздатних фахівців. Він наголосив, що майбутнє за перероблюванням відходів, саме тому цій темі потрібно приділяти більше уваги. Спеціалісти повинні вміти працювати в команді, вирішувати складні логістичні ситуації, проєктувати нове виробництво. «Наукова співпраця з факультетом захисту рослин, біотехнологій та екології це крок у майбутнє, а майбутнє за біотехнологією – наукою, що активно розвивається в усьому світі», підкреслив Віталій Володимирович.

  Щиро вдячні Віталію Ільченку та компанії UKRAVIT за плідну співпрацю та підтримку аспірантів факультету!

Наталія Батрак 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook