З вірою в Перемогу розпочали очне навчання викладачі та студенти економічного факультету

6 березня 2023 року

 

Освіта – скарб,
праця – ключ до нього.
П'єр Буаст
      Відповідно до наказу ректора Національного університету біоресурсів і природокоритсування України Станіслава Ніколаєнка з 06 березня 2023 року розпочався освітній процес в офлайн форматі для здобувачі першого, четвертого, скороченого терміну першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти в тому числі економічних спеціальностей.
       Заняття розпочались вчасно в лабораторіях кафедри обліку та оподаткування та аудиторіях, які готові до навчального процесу.
    Першу пару для студентів 4 курсу та другого скороченого терміну навчання спеціальності 051 «Економіка» з дисципліни «Звітність підприємств» розпочала вчасно в аудиторії 609 корпусу 10 кандидат економічних наук доцент кафедри обліку та оподаткування Олена Боярова. Вивчення дисципліни передбачає отримання студентами практичних навичок щодо складання встановлених форм звітності та розуміння сутності показників звітності і використання їх для прийняття відповідних управлінських рішень.
    У здобувачів 4 курсу спеціальності 071 «Облік і оподаткування» першу пару з дисципліни «Облік і звітність в оподаткуванні» проводила кандидат економічних наук доцент кафедри обліку та оподаткування Оксана Ганяйло.
     Завданнями при вивченні дисципліни є набуття здобувачами таких фахових компетентностей, як здатність формувати обліково-аналітичну інформацію для ефективного управління діяльністю підприємства; застосовувати знання податкового законодавства в практичній діяльності суб’єктів господарювання; здійснювати облікові процедури із застосуванням спеціалізованих інформаційних систем і комп’ютерних технологій; здійснювати контроль за дотриманням нормативних актів з методології бухгалтерського обліку та системи оподаткування, збереження і ефективного використання ресурсів у суб’єктів господарювання.
    Студентам 4 курсу спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» було прочитано лекційне та проведено практичне заняття з дисципліни «Інноваційне підприємництво». Варто відзначити активну участь слухачів у дискусіях та обговореннях.
     Окрім того, було наголошено на суворому дотриманні правил поведінки в умовах воєнного стану та протиепідемічних заходів.
   Лекційний день для студентів 4 та 2 Ст курсу спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» розпочався лекцією доцент кафедри фінансів Юлії Біляк на тему: «Облік платників податків» з дисципліни «Податковий контроль». Разом з студентами вивчали особливості облікового етапу податкового контролю, порядок здійснення реєстрації платників податків та обговорили внесення змін до облікових даних платників податків.
 
     Наступною стартувала лекція «Валюта, валютний курс і валютні операції», що вивчається в рамках дисципліни «Міжнародні фінанси», на якій студенти обговорювали валютне законодавство та його принципи, гарантії свободи здійснення валютних операцій та заходи захисту валютних операцій.
   
    7 березня на 1 парі доцент кафедри фінансів Зоя Тітенко  для студентів 4 курсу 5 групи спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» прочитала лекцію з дисципліни «Tax system». На початку пари із студентами були обговорені питання, що вивчалися під час онлайн навчання, щоб закцентувати увагу на важливих законодавчих змінах та логічно продовжити вивчення даної дисципліни. Варто відмітити активну участь студентів у дискусіях та обговореннях.
 
      Адміністрація університету та економічного факультету створили всі умови для задля безпеки і студентів і викладачів.
   Бажаємо студентам та викладачам плідної праці, налаштовуємось на здобуття фахових компетентностей та віримо в ЗСУ і Перемогу України.
 
Леся Воляк,
заступник декана еконоічного факультету

 

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook