НПП кафедри електропостачання проходять виробниче стажування

6 березня 2023 року

Відповідно до наказу ректора від 20 лютого 2023 року №28 «в» у період з 20 лютого по 03 березня 2023 року доценти кафедри електропостачання Світлана Макаревич і Семен Волошин проходили виробниче стажування в ТОВ «А.Р.Х.-ІНЖ-ПРОЕКТ».
Основними видами діяльності ТОВ є будівництво житлових і нежитлових будівель, діяльність у сфері інжинірингу, геології та геодезії, надання послуг технічного консультування.
Згідно програми, стажування розпочалось із ознайомлення з діяльністю проєктних відділів ТОВ «А.Р.Х.-ІНЖ-ПРОЕКТ». Розглянуто питання дотримання державних і галузевих норм та стандартів, що застосовуються під час нового будівництва, модернізації, реконструкції різноманітних об’єктів. Ретельно проаналізовано документацію, що необхідна для забезпечення предпроєктного консалтингу, переліком документів для отримання технічних умов на електропостачання від ліцензіатів Енергоринку та основних вимог під час розробки технічного завдання на виконання проєктних робіт.
Наступним етапом стажування стало ознайомлення з розробленими та реалізованими проєктними рішеннями під час :
- будівництва та реконструкції РП ТП 0,4-110 кВ;
- кабельних та повітряних лінії електропередачи 0,4-110 кВ;
- автономних систем електропостачання з ВДЕ;
- досвідом під час складання кошторисної документації та авторським наглядом.

     

Представники ТОВ «А.Р.Х.-ІНЖ-ПРОЕКТ» звернули увагу на певні особливості використання методик розрахунку та вибору обладнання релейного захисту і протиаварійної автоматики електроустановок, проєктування силового електрообладнання будівель і споруд, зовнішнього та внутрішнього освітлення, блискавкозахисту і пристроїв заземлення електрообладнання будівель і споруд.
Враховуючи особливості воєнного стану в Україні розглянуто порядок розробки кошторисної документації, проведення оцінки впливу на навколишнє середовище, особливості авторського нагляду за об’єктами будівництва.

Протягом виробничого стажування було проведено ознайомлення з особливостями використання програмних продуктами, що застосовуються під час виконання проєктів з електропостачання, а саме AutoCad, DiaLux, Voltage, Revit.

Представники кафедри електропостачання щиро дякують працівникам ТОВ «А.Р.Х.-ІНЖ-ПРОЕКТ», а особливо директору Андрію Ішенку за доброзичливість, відкритість та сприяння проходження виробничого стажування.

Співпраця навчально-наукових установ та виробництва вкотре показали важливість для підготовки висококласних фахівців.


Світлана Макаревич,
Семен Волошин,
доценти кафедри електропостачання


 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook