Якість дистанційного навчання і профорієнтаційна робота – теми для обговорення кураторів із студентами 1 курсу спеціальності «Екологія»

3 березня 2023 року
  Проведення виховних годин, особливо для студентів молодших курсів, є неодмінним атрибутом діяльності науково-педагогічних працівників. Так, 27 лютого 2023 року наставниками Євгенієм Бережняком та Ганною Сербенюк було організовано онлайн-зустріч із першокурсниками-екологами. На повістці дня розглядалися актуальні питання щодо поточної успішності студентів, їх технічних можливостей приєднуватися до занять, мотивації навчатися. Особливо гострою точилася дискусія щодо періодичних чи тривалих неявок деяких осіб на конференціях із початку нового семестру, зважаючи на ті обставини, що через тиждень молодь повинна очно (офлайн) відвідувати пари. 
 
  Також у ході бесіди було акцентовано увагу на прийдешньому Дні відкритих дверей для школярів, який заплановано провести 3 березня на факультеті. Наставниками було запропоновано своїм студентам першокурсникам посприяти у залученні випускників шкіл, де вони проживають для цього заходу, зацікавити своїх молодших друзів та їх батьків ознайомитися із спеціальностями, традиціями та матеріальною базою факультету захисту рослин, біотехнологій та екології, а також можливостями, які відкриваються молоді у період їх навчання і практичної підготовки в університеті. 
  Стосовно другого питання – якості проведення занять, то із загального спілкування із юнаками та дівчатами можна зробити висновок, що здебільшого дистанційні заняття проходять цікаво і різноманітно, а викладачі намагаються подавати актуальний різноплановий матеріал та практичні роботи. Що ж семестр поступово набирає обертів, а з ним і переважна більшість студентів високі бали за якісно виконані практичні завдання. Вже багатьом з них нетерпиться знову сісти за лабораторні столи і власноруч опановувати необхідні навички екологічної науки.
 
Євгеній Бережняк, Ганна Сербенюк,

куратори студентів 1 курсу спеціальності «Екологія» 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook