Відкрите заняття з «Української літератури»

2 березня 2023 року

 

12 березня викладач циклової комісії гуманітарних дисциплін Степан ЖЕРЕБЕЦЬКИЙ зі здобувачами освіти групи ОФП-11М провів відкрите практичне заняття на тему «Ольга Кобилянська. Новела «Valse melancolique» як зразок літератури модернізму. Мистецтво в житті героїнь твору».

612

Протягом заняття, аналізуючи твір Ольги Кобилянської, здобувачі освіти висловлювали свої думки щодо розвитку української літератури, зокрема про особливості модернізму в українській літературі.

8897

Розкриваючи мотиви поведінки і вчинків героїнь твору «Valse melancolique», студенти акцентували увагу на головних цінностях людини початку ХХ століття, їх трансформацію в ХХІ столітті, шукали причини виникнення конфліктів та шляхи їх розв’язання, визначали вплив різних видів мистецтва на життя і вчинки героїнь та їх ставлення до мистецтва.

24103

Протягом заняття викладач використав різні методи роботи: тестові завдання, метод «Театр одного актора» (різновид методу «Рольова гра»), робота у малих групах, «Кластер», «Асоціативне акроузагальнення», «Кросенс», «Незакінчені речення», що дало змогу здобувачам освіти поглибити, систематизувати та узагальнити знання з розділу «Модерна українська проза» та про творчість Ольги Кобилянської. Тема заняття залишила інформацію для роздумів, зокрема про формування якостей справжньої особистості, та сприяла подальшій роботі над власними компетентностями для досягнення успіху.

Тема заняття була повністю розкрита і прокоментована як викладачем, так і здобувачами освіти. Заняття проведене на високому науковому, методичному та організаційному рівні з використанням сучасних технологій викладання та відповідає методичному інтересу викладача.

Ганна П’ЄНТАК,
голова циклової комісії гуманітарних дисциплін
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook