У Бережанському фаховому коледжі відбувся вечір пам'яті «АНГЕЛИ, НАРОДЖЕНІ СЕРЕД ЛЮДЕЙ»

1 березня 2023 року

 

1Віруймо, люди!
Господнім знаменням любові
Янголи наші
Пліч-о-пліч із нами стоять…
(Леся Романчук)

28 лютого колектив ВСП «Бережанський фаховий коледж НУБіП України» вшанував пам’ять загиблих Героїв-земляків (учасників російсько-української війни). Зустріч пам’яті «Ангели, народжені серед людей» зібрала згорьованих матерів, дружин, сестер бережанців. Реквіємом звучало кожне їх слово, а в очах усіх присутніх бриніли сльози.

2

Розпочала зустріч директорка коледжу Світлана Пилипишин: «Цих жінок об'єднала війна, їх об'єднало спільне горе! Лише вони розуміють одна одну! Тільки вони сьогодні найкраще усвідомлюють значення слів "ніколи", "назавжди", "останній раз", "останній дзвінок", "остання посмішка", "останнє слово"! Світла пам'ять і щира молитва - шана і вдячність від живих! Герої вмирають фізично! Але не вмирають і навіки житимуть у наших серцях, у світлинах з мирного життя, у посмішках своїх дітей!»

543

Ведучі (Ірина Костів та Василь Лещук) повернули нас до 20 лютого 2014 року: розпочалася війна росії проти України, яка продовжує і зараз збирати «страшний урожай».

1714151610

Розповідями і теплими спогадами від рідних про Героїв поділилися: Світлана Ридзанич (мати загиблого Героя України Максима Ридзанича), Галина Дідух (сестра воїна Дідуха Володимир), Оксана Осадца (дружина захисника Петра Осадци) та інші.

11

Галина Проців, керівник ГО «Бережанський Майдан» наголосила на важливості допомоги усім хлопцям, котрі зараз перебувають у зоні бойових дій.

78912

Пісня «Білі лебеді» (вокалістка Анастасія Глубіш) і поезія «Ангели» (виконавиця Мар’яна Сулімова) оксамитом оповили і теплом наповнили серця гостей і господарів.

18

Про важливі питання, які потребують уваги громади, висловився Петро Кузів (учасник бойових дій, активний учасник майданів). На закінчення зустрічі Марія Лук’янова, перший заступник міського голови, подякувала рідним за Героїв, пообіцявши допомогу та підтримку сім’ям. Головна теза зустрічі: не забуваймо, що наближення Перемоги України залежить від кожного з нас.

6

Великий патріот В’ячеслав Чорновіл колись сказав: «Україна починається з тебе». Отож, молімося за душі загиблих Героїв, підтримаймо увагою і добрим словом осиротілі родини, а головне – допомагаймо воїнам, що тримають лінію фронту! Кожна наша добра справа – донати в Перемогу Вкраїни.

Низько вклонилася тобі Вкраїна…

Тебе навіки бережанці пам’ятають.

Ми вдячні мамі за такого сина.

Нехай не плаче, бо Герої не вмирають!

Слава Україні!

Героям слава!

Оксана Зборівська,
викладачка циклової комісії гуманітарних дисциплін

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook