Гарна новина: міжнародний проект Ukraine Digital продовжено на 2023 рік

27 лютого 2023 року

     Від початку повномасштабного вторгнення Росії українська освіта зазнала певних трансформацій: були запроваджені, як і рекомендувало Міністерство освіти й науки України, дистанційні та змішані форми навчання, що передбачає великомаштабне використання специфічних електронних платформ. А це, у свою чергу – електронних лекцій, практичних і лабораторних занять. Особливо непросто реалізується зазначене для освітніх і освітньо-наукових програм при підготовці інженерів. Добре, що за неухильної вимоги навчальної частини університету, непроста робота з наповнення електронними знаннями відповідної електронної бази розпочалась значно раніше.
    У той же час окремі науковці та студенти через війну змушені були виїхати з України й тепер перебувають за кордоном, отримуючи допомогу від міжнародного співтовариства. Але, перебуваючи за кордоном, вони мають можливість і продовжують брати участь в організації навчального процесу та навчатись, використовуючи сучасні дистанційні технології.
    «В Україні дуже високий рівень освіти, і український докторський ступінь, визнається у Німеччині. Це полегшує інтеграцію. У наукових дисциплінах співпрацювати, мабуть, простіше, ніж у гуманітарних, оскільки мовний бар’єр не грає такої великої ролі. Крім того, українські університети, такі як київські чи львівські, мають багатостолітню історію та добре пов’язані на міжнародному рівні», – відзначає представник Німецької служби академічних обмінів (DAAD).

   Професор кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка Наталія Заєць за підтримки Німецької служби академічних обмінів (DAAD) проходить стажування в Берлінському технічному університеті (BTU) та проводить он-лайн лекції бакалаврам і магістрам ННІ Енергетики, автоматики та енергозбереження щодо проблем використання штучного інтелекту та машинного навчання для автоматизації управління біотехнічних об’єктів. У минулому семестрі за підтримки DAAD та BTU було організовано проєкт Ukraine Digital, в рамках якого Наталія читала он-лайн лекції для студентів НУБІП України, а найкращі студенти за результатами відбору отримували стипендію.
    Нещодавно стало відомо, що DAAD продовжила фінансування проєкту Ukraine Digital на весь 2023 рік, а отже ще 30 студентів (по 15 в кожному семестрі) за результатами відбору будуть отримувати стипендією в розмірі 200 євро на місяць протягом шести місяців.

   Таким чином, проєкт Ukraine Digital орієнтований на реалізацію он-лайн курсів, підтримку віртуального навчання та наших кращих студентів.
   Серед іншого, ця програма підтримує та створює міцні зв'язки, які мають фундаментальне значення для реконструкції та майбутнього українсько-німецького співробітництва між вищими навчальними закладами. І виграють від такої співпраці обидві сторони.

Завідувач кафедри автоматики та робототехнічних систем імені
академіка І.І.Мартиненка 
Віталій Лисенко

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook