Богдан СЕМЕНЮК – Навчання на факультеті ветеринарної медицини в НУБіП України відкриває більше можливостей щодо подальшої роботи і забезпечує їх реалізацію

27 лютого 2023 року
ФВМ НУБіП України

   - Вітаю. Представтесь, будь ласка, та розкажіть про себе.

   - Доброго дня. Мене звати Семенюк Богдан Ярославович. Проживаю в м. Рожище – місті районного значення у Луцькому районі. Навчаюся на 4 курсі Рожищенського фахового коледжу ЛНУВМБ імені С. З. Гжицького. Крім безпосередньо навчання беру активну участь у суспільному житті рідного коледжу: є старостою групи, головою студентського самоврядування, брав участь у роботі профспілкового комітету та молодіжної ради студентської організації, педагогічної ради коледжу.

   - Що стало для Вас визначальним в обранні даної спеціальності?

   - Ще в школі, на уроках біології зрозумів, що тварина – це загадка з багатьма невідомими. Всі органи і системи організму працюють одночасно. Збій в одній ланці тягне за собою дисбаланс в інших і, як наслідок, виникає захворювання. Повідомити про це тварина не може. Отже зарадити цьому покликана людина – лікар ветеринарної медицини. Саме в цьому і зрозумів своє покликання.

   - Які обставини спонукали Вас до продовження навчання у ЗВО?

   - Для роботи з дрібними тваринами, чим хочу займатися у майбутньому, база знань, які надають в коледжі є недостатньою. Є розуміння, що реалізація своєї мрії буде здійснена виключно через заповнення браку відповідних знань і практичного досвіду. А, отже, єдиний шлях – подальше навчання вже на ФВМ в НУБіП України.

   - Але чому для продовження навчання за спеціальністю ви обрали саме НУБіП України, що стало головним аргументом на користь факультету ветеринарної медицини нашого університету?

   - По-перше, я планомірно ознайомився з сайтами провідних факультетів ветеринарної медицини, які містять інформацію для абітурієнтів і щодо програмного забезпечення підготовки спеціалістів ветеринарної медицини. Мені імпонують перспективи фахової підготовки саме на факультеті ветеринарної медицини в НУБіП України. Крім цього, відгуки колишніх студентів – випускників ФВМ щодо переваг навчання стали вагомим аргументом на користь саме цього навчального закладу і факультету.

   - Яке нині Ваше бачення свого майбутнього у професії, де б ви хотіли працювати, чим займатися?

   - Хотів би працювати у ветеринарній клініці для дрібних тварин. З часом є бажання відкрити власну клініку, а також, можливо, створити фермерське господарство з вирощування свиней чи ВРХ. Час покаже, але однозначно хочу працювати безпосередньо з тваринами.

   - Чи вже маєте досвід практичної діяльності за спеціальністю?

   - Так. Навчальні практики впродовж навчання в коледжі підтвердили правильність вибору спеціальності та в більшій мірі дали розуміння специфіки роботи лікаря ветеринарної медицини і важливості саме практичної складової у фаховій діяльності. Крім цього у мене дома живуть дві собаки – французький бульдог і метис та кіт. В домашньому господарстві утримуємо свиней, домашню птицю. Всю потрібну ветеринарну допомогу цим тваринам надаю сам. Останнім часом молодший братик, якому тепер 9 років, з інтересом допомагає мені в цьому.

   - Чи маєте хобі та чим полюбляєте займатися у вільний від навчання час?

   - Це гра в шахи і волейбол. Від гри в шахи отримую задоволення. Крім того, шахи сприяють розвитку логічного мислення та інтуїції, нормалізується робота нервової системи, тренується пам’ять, розвивається концентрація. Ці якості стануть в нагоді у майбутній роботі за обраним фахом. Під час гри у волейбол тренуються усі групи м’язів, розвивається дихальна система. Крім того, волейбол – безконтактний вид спорту, що знижує ймовірність травм і допомагає підтримувати спортивну форму.

   - Що б Ви могли порадити своїм колегам – студентам коледжу, які зовсім скоро стануть випускниками?

   - На мою думку, за наявності можливості, потрібно продовжувати навчання за обраною спеціальністю в закладах вищої освіти. Це дає можливість отримати поглиблені фахові знання, уміння, навички, здобути відповідний досвід, а отже, відкриває більше можливостей щодо подальшої роботи і забезпечує їх реалізацію.

   - Дякую за розмову, успіхів Вам, Богдане. До зустрічі в лавах студентів нашого факультету!

Розмову вела доцент кафедри
акушерства, гінекології та біотехнології
відтворення тварин Бородиня Валентинв Іванівна

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook