Вчена рада затвердила фінансовий звіт за 2022 рік та розглянула організацію дистанційного навчання

23 лютого 2023 року

 

 

 22 лютого 2023 року під головуванням ректора Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання вченої ради університету. На його початку, очільник вишу за традицією вручив нагороди та відзнаки, а також від імені присутніх привітав ювіляра – професора Михайла Швиденка, якому сьогодні виповнилося 70.

 

  Порядок денний відкривав Станіслав Ніколаєнко, який інформував членів вченої ради про підсумки діяльності за січень-лютий та поточні завдання університету. Він закцентував на скороченні фінансування та вжиті вимушені заходи щодо збалансування бюджету НУБіП в поточному році. Приємністю стало те, що за версією рейтингу прозорості вишів WEBOMETRICS наш університет посів четверте місце серед трьох сотень закладів вищої освіти України. Також ми маємо шостий показник в країні за кількістю зарахованих студентів за кошти державного бюджету – такий рейтинг склав портал Osvita.UA. Це індикатор якості освітнього процесу і роботи кожного члена колективу. Наразі триває другий навчальний семестр, і з 6 березня змінюється форма навчання. Тож науково-педагогічні працівники та студенти І, IV курсів та магістри мають бути готовими до очного навчання. Тривала й поточна робота в міжнародному напрямі, фінансово-господарська діяльність. Все це було детально висвітлено на сторінках офіційного сайту.

 

 

  Наукову доповідь за темою «Інноваційні біонанотехнології для посилення дії хіміопрепаратів» представила завідувачка кафедри фізіології, біохімії рослин та біоенергетики Світлана Прилуцька. Її дослідна робота торкалася дослідження нових стратегій лікування раку з використанням нанопрепаратів. В обговоренні взяли участь професор Олег Мельник, який запропонував поєднати зусилля біоморфологів та біологів, Валерій Ушкалов, який цікавився токсичністю препаратів та вибірковістю їхньої дії на здорові та вражені клітини, на що доповідачка зазначила про певне накопичення слідів препарату, яке в загальному не впливає на процес життєдіяльності.

 

 

 

  Стан та шляхи удосконалення організації дистанційного навчання, самостійної роботи студентів у кризових умовах з використанням навчально-інформаційного порталу університету висвітив начальник навчального відділу Ярослав Рудик. Він закцентував на особливостях освітнього процесу, початку нового семестру і озвучив спільні завдання, які торкаються переходу на використання корпоративної електронної пошти, наповнення електронних навчальних курсів, провести семінар з підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників тощо.

 

  У співдоповіді керівник центру дистанційних технологій навчання Максим Мокрієв зупинився на відвідуваності навчального порталу та використанні супутніх сервісів. Начальник інформаційно-обчислювального центру Віктор Теплюк деталізував технічне забезпечення освітнього процесу в умовах воєнного стану і знеструмнення обладнання. Декан факультету інформаційних технологій Олена Глазунова підтримала пропозицію голови Студентської організації Олександра Вертелецького щодо уніфікації програмних засобів навчання в дистанційному форматі, що знайшло своє відображення у відповідному рішенні вченої ради.

 

 

  Підсумки наукової, виробничо-фінансової діяльності навчально-дослідних господарств НУБіП України за 2022 рік презентував начальник відділу організаційної діяльності навчально-дослідних господарств, Боярської ЛДС та навчально-виробничої практики Микола Грунтковський. Минулого року в умовах воєнного стану в господарствах університет практичне навчання пройшли 1282 студенти, третина з них – в Боярській лісовій дослідній станції. Урожайність зернових культур склала 48,6 центнера з гектара. Виручка склала 27,7 тисячі гривень з гектара, в той час коли приватні підприємці області отримали 28,5 тисячі гривень з гектара, а НААН – 14,8. В господарствах проведена оптимізація штату, осінні польові роботи. В розрізі своїх підрозділів інформували директор Агростанції Юрій Росомаха та Боярської лісової дослідної станції Анатолій Карпук. Резюмуючи ректор Станіслав Ніколаєнко зазначив, що в наших господарствах домінантою мають бути наукові дослідження та впровадження кращих практик і технологій у виробництво. Також він акцентував увагу вченої ради на тому, що протягом останніх років університет повернув понад три сотні гектарів землі, які були передані в сторонні руки за попередників. І ця робота триває.

 

 

  Вчена рада затвердила річний фінансовий звіт за 2022 р. та фінансовий план на наступний рік. З цього питання детально виступив проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук. Він завважив, що як і минулого року, бюджет нинішнього був секвестрований. Зменшення сягнуло 19%, а це понад 112 мільйонів гривень. І перш за все, це торкнулося заробітної плати та нарахувань, забезпечення яких за загальним фондом 88% від потреби. Прийняті рішення конференцією трудового колективу, вченою радою, ректоратом дозволили збалансувати бюджет. Тому у планах на рік поточний – заробляти!

  Вчена рада затвердила рекомендації навчально-методичної ради, схвалила до друку навчально-методичні матеріали. Це озвучив проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук.

  Таємним голосування вчена рада обрала на посади завідувачів кафедр наших колег: анатомії, гістології і патоморфології тварин Олега Мельника, хірургії і патофізіології Миколу Малюка, акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин Олександра Вальчука, бджільництва Миколу Повознікова, аквакультури Віталія Беха, гідробіології та іхтіології Наталію Рудик-Леуська, технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві Вадима Лихача, філософії та міжнародної комунікації Валентину Культенко, управління та освітніх технологій Сергія Кубіцького, міжнародних відносин і суспільних наук Олександра Шевчука, охорони праці та біотехнічних систем у тваринництві Василя Хмельовського, сільськогосподарських машин та системотехніки Юрія Гуменюка, тракторів, автомобілів та біоенергоресурсів Євгена Калініна, відтворення лісів та лісових меліорацій Андрія Пінчука, технології конструкційних матеріалів і матеріалознавства Костянтина Лопатька, стандартизації та сертифікації с.-г. продукції Галину Толок, процесів і обладнання переробки продукції АПК Володимира Василіва, комп’ютерних систем, мереж та кібербезпеки Дмитра Касаткіна, загальної екології, радіобіології та безпеки життєдіяльності Аллу Клепко, екології агросфери та екологічного контролю Олену Наумовську, фітопатології Дмитра Гентоша, ентомології, інтегрованого захисту та карантину рослин Миколу Долю.


Пресслужба
 

 
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook