Обираючи майбутню спеціальність лікаря ветеринарної медицини – обирай першим пріоритетом факультет ветеринарної медицини НУБіП України

23 лютого 2023 року
  «Медицина оберігає людину, ветеринарна медицина людство» – такі слова прозвучали з уст Анни МАКСИМЧУК цитуючи вислів автора С.С. Євсеєнка.

  • Представтесь та розкажіть про себе?

— Мене звати Аня Максимчук, мені 16 років, проживаю на Черкащині. Закінчую навчання в ліцеї та через пів року планую вступати на бажану спеціальність і обраний університет. Я комунікабельна, маю багато друзів, легко знаходжу спільну мову з людьми. Беру активну участь у самоврядуванні та житті ліцею.

  • Чому обрали спеціальність «Ветеринарна медицина»? Що спонукало вас до цього?

— До ветеринарії я проявляю цікавість ще з дитинства, так як проживаю у сільській місцевості і в домашньому господарстві були різні тварини. У нашій сім’ї професія лікаря ветеринарної медицини у великій шані. Мій тато, мої діди, тітка і дядько – лікарі ветеринарної медицини. Вони своїм прикладом й надихнули мене обрати цю сферу, адже ветеринарна медицина – це постійний розвиток, професія, для якої відкритий увесь світ.

  • Чому ви обрали НУБіП України?

— Серед багатьох університетів України саме в НУБіП факультет ветеринарної медицини є лідером серед інших факультетів за багатьма показниками. Мій тато, хрещені, друзі, які старші за мене, також навчалися в цьому ВУЗі. Вони мені часто розповідають про навчання та викладачів, практичні заняття та цікаве студентське життя. Я вважаю, що зробила правильний вибір, обравши цей університет.

  • Чи були у вашому житті практичні навики у наданні допомоги тваринам?

— Так, доводилось допомагати своїм домашнім улюбленцям. Під керівництвом батька, проводила профілактичну вакцинацію тварин, здійснювала післяопераційний догляд за собакою та лікування кон’юнктивіту у кота та багато іншого. Це ще більше надихнуло мене до вибору майбутньої професії.

  • Бажаємо Анні Ярославівні успішно скласти мультипредметний тест та стати студенткою факультету ветеринарної медицини НУБіП України.

Розмову провів доцент
кафедри ветеринарної гігієни ім. проф. А.К. Скороходька
В’ячеслав СОЛОМОН

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook