Змішана атестація апірантів факультету захисту рослин, біотехнологій та екології.

22 лютого 2023 року

  22 лютого на базі факультету захисту рослин, біотенхологій та екології пройшла в онлайн режимі змішана атестація здобувачів наукового ступеня доктора філософії зі спеціальності 101 «Екологія», 202 «Захист і карантин рослин», 091 «Біологія».

 

 
  Слід зауважити, що всі аспіранти підготували до атестації заповнений атестаційний лист, витяг із протоколу засідання кафедри та звіт аспіранта. На атестації були пристуні: голова атестаційної комісії декан факультету, професор Юлія Коломієць, члени комісії, гаранти освітньо-наукових програм, а саме професори Світлана Прилуцька, Микола Доля, Лілія Калачнюк, доктор біологічних наук, старший науковий співробітник Алла Клепко, вчені факультету доцент Валерія Бондарь, аспіранти всіх років навчання та їх наукові керівники.
  Аспірантів 1 року навчання заслухали 7 лютого, теми дисертаційних досліджень затверджені, індивідуальний план аспіранта узгоджений. Софія Гармаш, яка з поважних причин була відсутня на заслуховуванні, мала змогу сьогодні доповісти про актуальність своєї роботи, методи дослідження та очікуваний результат.

 

 
  Аспіранти 2 року навчання поділилися першими успіхами й планами на майбутні дослідження. Богдан Сіненко звітував про наукову дільність, подану заявку на грант, доповідь на конференції.

 
  Аспіранти 3 року навчання коротко доповіли про основні результати дослідження та попердні висновки. За результатами досліджень аспіранти вже мають опубліковані статті та тези. Анна Куровська має 8 статтей у фахових виданнях, Денис Сагайдак готує публікації у фаховому журналі НУБіП України. Серафим Лопатько має 3 статті в Scopus, 2 статті категорії «Б», а також Серафим пройшов міжнародне стажування за програмою DAAD у Німеччині в 2021 році.

 

 

 
  Аспіранти 4 року навчання озвучили кількість публікацій, рецензентів, опонентів, голову семінару. Доповіли про ситуацію щодо підготовки до захисту дисертаційної роботи, наразі працюють над написанням та виданням наукових статтей. Марія Павловська має 12 публікацій – 2 в науково-фахових виданнях, 5 у Scopus, Каріна Швидченко – 16 тез і 3 статті, Юлія Миронова – 5 тез, 1 опублікована стаття, 2 подано в наукові журнали.

 
  Загалом, сьогодні атестацію пройшли наступні аспіранти: Богдан Сіненко, Владислав Гуненко, Поліна Павленко, Владислав Крупський, Іван Волкогон, Софія Гармаш, Денис Кострич, Тетяна Біоусова, Мар’ян Попович, Серафим Лопатько, Олена Кравець, Каріна Швидченко, Юлія Миронова, Олексій Побережський, Марія Павловська, Анна Куровська, Вікторія Голубцова, Дарія Єфанова, Денис Сагайдак.
 Здобувачами проведено широкий спектр лабораторних досліджень, що дало змогу представити власні результати в наукових публікаціях. Проте, Микола Доля зауважив, що деяким аспірантам слід посилити публікаційну активність, у тому числі в журналах університету. Валерія Бондарь підкреслила, що необхідно поппрацювати над презентаціями, адже це візитка картка кожного аспіранта. Разом з тим, члени атестаційної комісії прийняли позитивне рішення щодо атестації аспірантів.

 

 

 

  Вітаємо аспірантів факультету захисту рослин, біотенхологій та екології з проходження атестації, бажаємо подальних успіхів в науковій роботі та мирного неба над головою!

Наталія Батрак 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook