Ректорат: очно-дистанційне навчання, наповнення спеціального фонду та кадрові питання

21 лютого 2023 року

 

 

21 лютого 2023 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося розширене засідання ректорату. Відкриваючи його, очільник вишу закцентував на переході в змішану, очно-дистанційну, форму навчання з 6 березня. І це потребує максимальної уваги з боку деканатів і дирекцій, господарських служб, студентського містечка.

  Про діяльність госпрозрахункових підрозділів у 2022 році та план на 2023 рік доповів проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук. Надходження від надання послуг, консультацій є додатковим індикатором фінансової стабільності. Через війну минулорічний план підрозділи факультетів та ННІ виконали на 82%, суто госпрозрахункові – майже 35%. Краще спрацювали факультети ветеринарної медицини, землевпорядкування, тваринництва та водних біоресурсів, механіко-технологічний, економічний, ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження. Окрім цього, бухгалтерською службою було оприбутковано матеріальних цінностей та наданих послуг на понад 6,5 мільйонів гривень – це результат співпраці з бізнесом, роботодавцями, випускниками тощо.

 

 

  Про стан підготовки наукових періодичних видань університету до входження в міжнародні наукометричні бази SCOPUS та Web Of Science проінформував проректор з наукової та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк. Всього визначено шість видань, три з них виконали всі вимоги і в середині року планують бути включені до вказаних баз. Маємо дотримуватися низки рекомендацій, які висувають адміністратори – чітка періодичність виходу журналів, залучення іноземних авторів та співавторів, розширена географія та дотримання тематичного напряму.

 

  Про підготовку до переходу на очно-дистанційну форму навчання доповів начальник навчального відділу Ярослав Рудик. Він зупинився на моніторингу відвідуваності занять студентами, цей показник зберігся в околі 85%. Згідно з графіком освітнього процесу з 6 березня на очне навчання до університету прибувають студенти першого та четвертого курсів бакалаврату, магістратури. У зв’язку з цим завданнями для деканатів та дирекцій є дотримання розкладу, моніторинг відвідуваності занять, недопущення їх зривів, використовувати, оновлювати електронні навчальні курси, з’ясувати причини через які студенти не приступили до навчання у другому семестрі, господарським службам та студмістечку – перевірити готовність навчальних приміщень та гуртожитків.

 

  Начальник відділу кадрів Микола Михайліченко оголосив результати голосування колективів кафедр за претендентів, які беруть участь в конкурсі на заміщення вакантних посад завідувачів.

 

  Про організацію практичного навчання студентів за кордоном у 2023 році доповів проректор Вадим Ткачук. За його пропозицією ректорат підтримав оновлене положення та склад відповідної відбіркової комісії.

  Проректори Василь Шинкарук, Вадим Ткачук, Валерій Іщенко, Вадим Кондратюк, директор ННЦ виховної роботи і соціального розвитку Сергій Михнюк представили план діяльності підпорядкованих підрозділів на березень 2023 року. Учений секретар Оксана Барановська акцентувала увагу на загальноуніверситетському плані діяльності ректорату.

 

 

 

  Підсумовуючи, Станіслав Ніколаєнко звернувся до присутніх з тим, щоб кожен з них зрозумів: отриману інформацію не слід тримати в собі, а доносити до колег, осучаснивши її в розрізі підрозділів і служб, які вони очолюють, активно займатися пошуком свого «місця під сонцем», обирати власний шлях творення. Потрібен поштовх з відновлення роботи кафедр як осередків університетського життя, вони повинні визначити і розробляти свою конкретну наукову тематику і відповідно підтримувати зв’язки з бізнесом та Збройними Силами України, допомога яким сьогодні пріоритет.

 

  Очільник університету акцентував увагу і на початку очного навчання (що заплановано на 6 березня, хоча за потреби не ігнорувати і дистанційне), для забезпечення якого необхідні належні аудиторна і лабораторна база та умови проживання студентства у гуртожитках. І, безумовно, чітке дотримання графіку освітнього процесу.
  Станіслав Ніколаєнко також звернув увагу деканів факультетів і директорів ННІ та відповідних служб на необхідність подальшого посилення профорієнтаційної роботи з тим, щоб працювати з цілеспрямованою, вмотивованою молоддю, необхідність дотримання режиму економії енергоносіїв.

 

  У навчально-дослідних господарствах – приготуватися до проведення весняно-польових робіт, в умовах воєнного часу забезпечити незбитковість їхньої господарської діяльності.
  У плані готовності до відзначення 125-ї річниці НУБіП, що має стати приводом ще раз нагадати українському суспільству і міжнародній освітній спільноті про наш університет, кожен керівник повинен визначитися зі своїм власним планом заходів на місцях і втілювати його в життя.

Пресслужба
 

 
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook