НУБіП піднявся в рейтинзі вишів України за кількістю зарахованих студентів за державним замовленням і посів шосте місце

20 лютого 2023 року

Інформаційною системою «Вступ.ОСВІТА.UA» складений рейтинг закладів вищої освіти за кількістю осіб, зарахованих на навчання за кошти державного та місцевого бюджетів.

Національний університет біоресурсів і природокористування України посів шосте місце серед понад 300 вишів! У 2022 році до НУБіП зараховано 1140 студентів за державним замовленням, при цьому 1532 особи стали студентами за кошти фізичних та юридичних осіб. Разом з тим конкурс на одне бюджетне місце склав майже 6 до одного, що є свідченням престижу вишу та високої якості освітнього процесу. Минулого року в аналогічному рейтензі від Міністерства освіти і науки України НУБіП входив до десятки кращих університетів країни.

Довідково: у рейтингу враховано всіх осіб, зарахованих на навчання за кошти державного та місцевого бюджетів на перший курс для здобуття ступеня бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань) на основі повної загальної середньої освіти за денною та заочною формами навчання. У рейтингу використані дані 2022 року, отримані інформаційною системою «Вступ.ОСВІТА.UA» з Єдиної державної бази з питань освіти за договором з ДП «Інфоресурс». До рейтингу не включені військові заклади вищої освіти (заклади вищої освіти зі специфічними умовами навчання) та військові навчальні підрозділи закладів вищої освіти.

Рейтинг також включає показники «Зараховано на контракт», «Співвідношення кількості осіб зарахованих на контракт до зарахованих на бюджет», а також інформацію про конкурс на одне бюджетне місце.

За матеріалами Вступ.OSVITA.UA

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook