Відбулась відкрита лекція доцента кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК Гудзенка Максима Миколайовича

17 лютого 2023 року
НУБіП України
     17 лютого 2023 р. відбулася відкрита лекція доцента кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК, кандидата технічних наук Гудзенка Максима Миколайовича. Лекція була проведена відповідно до затвердженого графіку проведення відкритих лекцій у весняному семестрі 2022-2023 навчального року та на виконання наказу ректора НУБіП України від 24.01.2023р. № 41, та призначена для студентів спеціальності 229 «Громадське здоров’я», ОС «Бакалавр» з дисципліни «Інформаційні технології в сфері громадського здоров’я» на тему «Обробіток масивів даних та їх аналіз у програмі Ехсеl».
     Лекція відбулася в дистанційному форматі на платформі Zoom. На лекції були присутні викладачі кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК: в.о. завідувача кафедри Володимир Василів, професор Ігор Паламарчук, доценти Зінаїда Бурова, Марія Жеплінська, Віктор Сарана, Михайло Муштрук, а також представники деканату та викладачі від інших кафедр факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК.
     Лекція була присвячена особливостям обробітку масивів даних та їх аналізу у програмі Ехсеl з практичним застосуванням отриманої інформації. Згідно плану лекції були розглянуті загальні відомості за електронні таблиці, акцентовано увагу на визначеннях і термінах, інтерфейсі програми для подальшого поглибленого аналізу та розуміння існуючих типів даних в електронному табличному процесорі Excel. Розглянуті особливості сортування та фільтрування даних в таблицях, умовне фільтрування даних. 
     На лекції розглянуто практичні приклади застосування озвучених теоретичних відомостей. Висвітлені нюанси в правильності створення таблиць даних, застосуванні умовного фільтрування при пошуку заданої інформації. Наголошено на можливостях Excel для налаштування багаторівневого сортування даних і параметрів фільтрування даних. Застосування фільтрів дає таку перевагу як можливість копіювання і окремої обробки вибраних за допомогою фільтрів записів. Фільтрація відрізняється від сортування: при фільтрації записи не переформовуються, а тільки відображаються ті з них, які відповідають заданим критеріям.
     По закінченню лекції виступили доценти Володимир Василів, Марія Жеплінська, Зінаїда Бурова. Вони висловили слова вдячності за пізнавальну лекцію, виважену, зрозумілу, корисну з практичної точки зору. Відмітили, що на лекції був зв'язок з аудиторією, студенти активно долучилися до надання відповідей, а приведені приклади аналізу даних є стимулом для поглибленого вивчення програми Excel для подальшого використання в науковій та повсякденній роботі з обробітку даних. 
     За результатами прочитаної лекції викладачі та студенти провели анонімне анкетування щодо оцінювання якості проведення лекційного заняття. Загалом лекція була проведена на високому рівні, про що свідчать результати анкетування.
Зінаїда Бурова
доцент кафедри процесів і обладнання
переробки продукції АПК
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook