Відкрита лекція з навчальної дисципліни «Промислова біотехнологія».

16 лютого 2023 року

  16 лютого о 14 годині онлайн відбулась відкрита лекція з навчальної дисципліни «Промислова біотехнологія» доцента кафедри екобіотехнології та біорізноманіття Віри Бородай для бакалаврів – біотехнологів 3 курсу 1 та 3 україномовних груп на тему «Методи промислової біотехнології». 

  Промислова біотехнологія на сьогодні є у тренді напрямів, які є не лише комерційно прибутковими. На думку професора з Манчестерського університету промислова біотехнологія знаходиться в авангарді європейського промислового відродження, створюючи продукти нового покоління для потреб промисловості та охорони здоров’я.

  Використовуючи такі біологічні об’єкти, як бактерії, гриби, водорості, рослини, та інші, їх клітини та тканини, біотехнологія в поєднанні з новою наукою синтетичною біологією змінює спосіб виробництва речовин і матеріалів, забезпечує джерело відновлюваної енергії.
  Мрією однієї з студенток при вступі на спеціальність, було спробувати себе у дослідженні біотехнологічних продуктів у косметології. Натепер, ця галузь є широко досліджуваною з точки зору отримання складових мікробіологічним синтезом. А одна із студенток-біотехнологів, яка навчається за програмою подвійних дипломів у Польщі, обрала темою бакалаврської роботи дослідження колагену.

  Не дивлячись на скрутні часи, українські компанії, пов’язані з продукцією біотехнологічних виробництв, продовжують працювати. Тому студентам цікаво було побачити біотехнологічний процес зсередини, побувавши на віртуальній екскурсії на українському виробництві.

 
  Віримо в майбутнє України, у відродження й розвиток біотехнологічних виробництв, у розвиток освіти й набуття практичних навичок!


Віра Бородай, доцент кафедри екобіотехнології та біорізноманіття

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook