З КОЛЯДОЮ НА ВУСТАХ ТА ПЕРЕМОГОЮ В СЕРЦІ. ФЕСТИВАЛЬ КОЛЯДОК У ВСП «БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ НУБІП УКРАЇНИ»

13 лютого 2023 року

 

15Хоча в Україні не стихає гуркіт кацапських ракет і гармат, 10 лютого в актовому залі коледжу пройшов традиційний різдвяний фестиваль колядок.

У цьому році звістку про народження Ісуса Христа Україна зустрічає в умовах воєнного стану. Триває війна, від ворожих ракет гинуть українці, а наша армія мужньо протистоїть ворогу на фронтах. Саме тому формат проведення фестивалю дещо змінився. Ми можемо відмовитись від традиційного святкування, але не можемо відмовитись від благородної мети. Цьогоріч під час фесту студентство та викладачі долучилися до збору коштів на придбання автомобіля для військового полку «АЗОВ».

236720212312

Під час заходу лунали традиційні українські колядки та щедрівки. Перша коляда «Пустіть до хати» прозвучала у виконанні ансамблю «Файнички» (керівник Роман Видиш). Студентська організація коледжу представила театралізоване дійство «Вертеп 2023», а поринути у містерію величного свята Різдва змусили присутніх колядки у виконанні студентів коледжу, а саме: Анастасії Глубіш, Ірини Лаби, Олени Ковальчук, Анастасії Пришляк, Анастасії Юськів та Вікторії Кукурудзи. Хореографічний колектив «Насолода» презентував композицію «Маланка» (керівниця Анастасія Лаврик).

144

Цитуючи уривок повісті Михайла Стельмаха "Щедрий вечір", директорка коледжу Світлана Пилипишин адресувала теплі слова учасникам фестивалю і глядачам у залі. «Сьогодні моя Україна розбита, сплюндрована злим ворогом, убога не від бідності, а від тривалої жорстокої війни. Але і на мою землю зійшло Різдво! Сумне, криваве Різдво!» - наголосила очільниця. Вона подякувала матерям, чиї сини вже ніколи не скуштують куті і не почують різдвяних колядок, а також тим, хто ціною власного життя вже близько року чинять героїчний спротив агресивній армії російської федерації.

Гучною спільною колядою «Нова радість стала» студенти та викладачі ВСП «Бережанський фаховий коледж НУБіП України» завершили цикл новорічно-різдвяних свят.

Хай нашої єдності вороги лякаються,

А ми скажем гучно: Христос рождається!

18

Галина Процик,
заступник директора з виховної роботи
158101322916171911
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook