Студенти механіко-технологічного факультету впевнено продовжують освітній процес

10 лютого 2023 року
   Незважаючи на енергетичні обмеження, відкриту, злісну і безтактовну агресію ворога, ми активно рухаємося до нашої Перемоги. Ми продовжуємо наш освітній процес, ігноруючи діючі негаразди. Наша спільна виваженість, складається з частинок відповідальності кожного з нас. Ми не можемо зрадити себе, свій колектив, студентську спільноту і українське суспільство – тому продовжуємо працювати, на користь нашого народу, нашої автентичності і незалежності.
   Викладацький склад та студентство механіко-технологічного факультету, організовано і впевнено, розпочали весняний семестр, у дистанційному форматі. Для зручності користувачів, посилання на заняття, за днями тижня, розміщені на офіційній сторінці сайту факультету та заздалегідь, доведені до відома студентів. За перший тиждень навчання, на факультеті проведено 297 занять. Стабільно, дисципліни опрацьовують 595 студентів, в тому числі і 11 осіб, які знаходяться за кордоном, що становить 87 % від загальної кількості здобувачів вищої освіти факультету. Через фізичні і енергетичні обмеження та коливання інтернет-сигналу – 83 студенти, вимушені опрацьовувати навчальний матеріал, за резервним алгоритмом, який передбачає індивідуальну роботу. Наразі, кожний студент факультету та викладач, пов’язані, у спільній діяльності, різносторонніми комунікаційними зв’язками, виходячи з умов якості функціонування доступного контенту. Обов’язковий характер носять он-лайн заняття, які проводяться згідно діючого розкладу і носять незамінний характер безпосереднього спілкування.

\
   Контроль відвідуваності занять, проводять старости академічних груп, використовуючи індивідуальні Google-таблиці, куди заносять дані, про присутність студентів на парах, причини пропусків занять та про дисципліни, до яких був застосований резервний алгоритм освітнього процесу, з фіксацією часу і дат вимушеного перенесення відеозустрічей. Загальний контроль освітньої діяльності, в поточному семестрі, здійснюють деканат і навчальний відділ університету, використовуючи адреси посилань на заняття та моніторинг електронної діяльності всіх учасників освітнього процесу.
   Підводячи підсумки робочого тижня, варто акцентувати увагу на активному використанні студентами електронної навчальної платформи університету E-learn, що в середньому становить, близько 400 відвідувань кожної дисципліни. Проведено он-лайн лабораторні роботи з фахових дисциплін: «Трактори і автомобілі», «Паливно-мастильні та інші експлуатаційні матеріали», «Взаємозамінність, стандартизація та технічні вимірювання» та «Транспортні засоби». Відбуваються постійні електронні консультації студентів, стосовно курсового проектування з дисциплін «Трактори і автомобілі», «Взаємозамінність, стандартизація та технічні вимірювання», «Деталі машин», «Теорія механізмів і машин» та «Експлуатація машин і обладнання». Керівники дипломних проектів контролюють підготовку до захисту студентів випускних курсів.
 

   Викладачами кафедр, для здобувачів вищої освіти, завчасно надано відеоматеріали за темами лекцій та електронні варіанти підручників, посібників і посилання на навчальні інтернет-ресурси. Із отриманим матеріалом студенти ознайомлюються самостійно.
   З проведеного опитування студентів факультету, випливає досить суттєвий факт – всі здобувачі вищої освіти прагнуть розвивати свою фахову компетентість і з нетерпінням чекають очної форми навчання, згідно встановленого семестрового графіка. Це вказує, на шалену стійкість молодих людей, в обличчі нашого університету, нашого українського народу. Нас ні кому і ніколи не вдасться зламати. Ми вірно торуємо свій вибір і з кожним днем впевнено наближаємо нашу Народну Перемогу.
   Всім нам мирного неба, здоров’я, рішучості та успіхів!
 

Ігор Сівак,
заступник декана
механіко-технологічного факультету

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook